top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe AR-laptop met virtueel scherm gaat revolutie teweeg brengen


Niemand kan de virtuele monitoren zien, behalve degenen die de AR-bril dragen die bij Spacetop wordt geleverd. Foto met dank aan Sightful via ISRAEL21c


Sightful , een startup gevestigd in Tel Aviv, rolt wat het noemt 's werelds eerste augmented reality (AR) laptop uit na bijna drie jaar van ontwikkeling onder de radar.


De 13-inch Spacetop is ontworpen voor de 'werk overal'-beweging en maakt optimaal gebruik van AR om het gebied rond gebruikers te transformeren in 100 inch virtuele schermruimte.


Spacetop is ontworpen voor digitale nomaden. Foto met dank aan Sightful via ISRAEL21c


Spacetop's "Canvas" met meerdere monitoren kan alle geopende apps en vensters weergeven, over de echte wereld gelegd en toch onzichtbaar voor iedereen behalve de gebruiker die de aangepaste NReal AR-bril draagt ​​die bij het apparaat wordt geleverd. Er zijn geen gebarenbedieningen om te leren en geen externe hardware om te integreren.


Sightful lanceerde zijn Spacetop Early Access-promotie op 18 mei, waarbij 1.000 early adopters werden uitgenodigd om hun eigen machine te reserveren voor $ 2.000.


De Spacetop AR-laptop. Foto met dank aan Sightful via ISRAEL21c


Human-computer interaction

Berliner and cofounder/COO Tomer Kahan, both formerly with AR technology company Magic Leap, are spatial computing veterans. Berliner cofounded PrimeSense, which was acquired by Apple in 2013, and Kahan was an executive with N-trig, which Microsoft acquired in 2015.Sightful, hun gezamenlijke onderneming voor mens-computerinteractie (HCI), opgericht in 2020, nam meer dan 60 werknemers in dienst om de laptopervaring opnieuw uit te vinden. Het personeel omvat expertise op het gebied van productbeheer, UX/UI, kernsoftware, cloud, applicaties, marketing, computervisie, systemen en ontwerp.


Het bedrijf heeft $ 61 miljoen opgehaald en kantoren geopend in Palo Alto, Los Angeles, Taiwan en Singapore.


"Tot op heden is de benadering van augmented reality door elk ander bedrijf, ironisch genoeg, volledig verwijderd van de realiteit", zegt Eden Shochat, Equal Partner bij Aleph Capital, een van de investeerders van Sightful.


Het team van Sightful in Tel Aviv. Foto met dank aan Sightful via ISRAEL21c


"Sightful gericht op een onmiddellijk nut dat de menselijke productiviteit bevordert, een persoonlijke passie van mij," zei Shochat.


“In plaats van te proberen de wereld ervan te overtuigen dat we in een metaverse moeten leven of een geheel nieuwe manier van werken moeten creëren, concentreerden ze zich op het bouwen van een product dat mensen nu kunnen gebruiken. Dit is de juiste aanpak, op het juiste moment, met het juiste team dat een nieuw pad uitstippelt voor een alledaags apparaat, vergelijkbaar met de iPhone of Roadster vóór hen.”Tussen realiteit en AR

Marvin Tien, partner bij Corner Ventures, noemde Spacetop "de brug tussen realiteit en augmented reality, die het nut en de veelzijdigheid van een laptop combineert met de magie van het schilderen van informatie over de wereld om ons heen."


Tien zei dat als investeerder in Sightful, "Corner zich inzet om al zijn verbindingen in Azië-Pacific, Europa en overal ter wereld waar ons netwerk kan reiken, te benutten om het Sightful-team op één lijn te brengen met de juiste leiders op het gebied van ruimtelijk computergebruik, persoonlijk informatica en productinnovatie.”


Spacetop is compact en draagbaar, met een plek om de AR-bril op te bergen. Foto met dank aan Sightful via ISRAEL21c


De Spacetop-computer wordt aangedreven door de chipset van Qualcomm en de op 5G gebaseerde module, en is gemaakt door fabrikant van laptophardware Wistron, gevestigd in Taiwan.


"Onze bedrijfsinfrastructuur gericht op R&D en innovatie gedijt op wereldveranderende ideeën", zegt Ray Wah, Chief of Product and Strategy bij Wistron.


"Het Spacetop Early Access-programma dat vandaag wordt gelanceerd, zal enkele van de meest invloedrijke early adopters ter wereld bereiken en naarmate Spacetop uitbreidt, kunnen ze gebruikmaken van ons wereldwijde productieleiderschap om de schaal te bereiken die ze nodig hebben om dit nieuwe tijdperk van personal computing in te luiden."


Klik hier voor meer informatie.

141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page