top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe besmettingen nemen toe; coronaviruskabinet beslist vandaag over nieuwe beperkingen


Ter illustratie. Foto Wix


Het aantal besmettingen met de Delta variant van het COVID-19 virus blijft toenemen in Israël. Vrijdag werden er 229 nieuwe besmettingsgevallen geteld waardoor het aantal actieve patiënten nu op 1.157 staat. Later op zondag komt het coronaviruskabinet bij elkaar om nieuwe maatregelen te bespreken.


Het aantal ernstige gevallen neemt niet toe, in de ziekenhuizen liggen 47 patiënten, een aantal wat degelijks iets afneemt.


De meeste nieuwe besmettingen komen voor onder scholieren en studenten, terwijl ook gevaccineerden besmet kunnen raken, maar dan slechts lichte klachten ontwikkelen.


Sinds afgelopen vrijdag zijn gezichtsmaskers in openbare ruimten weer verplicht, bronnen rond het kabinet zeggen dat mogelijk ook op straat maskers verplicht zullen worden.


Wel geldt al het advies om bij grote groepen een mondmasker te dragen en komt er waarschijnlijk een beperking op het aantal personen dat bij elkaar kan komen, terwijl niet gevaccineerden zich zullen moeten laten testen voordat ze een bijeenkomst kunnen bijwonen of een restaurant kunnen bezoeken.


Volgens Channel 12 nieuws zal het kabinet de strategie kiezen om beperkingen in de economie en het openbare leven te vermijden, zolang er geen significante toename is van ernstig zieke patiënten.


Hoewel er een dringende oproep is om niet naar het buitenland te gaan, zullen mensen die dat toch doen en terugkeren aan een strenge controle worden onderworpen.


Ook zullen de boetes voor het overtreden van quarantaine worden verhoogd en zijn ouders aansprakelijk indien hun kinderen zich niet aan de verplichte quarantaine houden.170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page