top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe kleuterscholen beschermen kinderen langs de grens met Gaza beter


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDFen is geschreven door

Hila Gad.


Met de opening van het schooljaar werden er ook 10 nieuwe kleuterscholen geopend in de Gazastrook en Sderot, en deze worden allemaal beschermd volgens de nieuwe normen van het Thuisfront Commando. Krijg een kijkje in het bijzondere project dat ruim twintig tuinen in het zuiden opnieuw beschermt.


Tijdens Operatie Wall Guardian in mei 2021 raakte een raket die vanuit de Gazastrook op de staat Israël werd afgevuurd een kleuterschool in Sderot en drong door de bescherming ervan. Gelukkig was de tuin leeg en raakte niemand gewond.


Na het incident besefte het Thuisfront Commando dat de manier waarop zij de tuinen in de Gazastrook bewaken nog meer moet worden bijgewerkt en verbeterd om de burgers in het gebied zo goed mogelijk te beschermen.


“In het verleden hadden we zeven methoden om gebouwen te beschermen”, legt luitenant-kolonel Yonatan Elshich uit, projectmanager op de defensieafdeling van het Thuisfront Commando, “en na de muurwacht deden we een technisch onderzoek en een hertest en heeft er twee afgewezen, om de beschermingsmethoden aan te passen aan de huidige dreigingen." Als gevolg hiervan werden meer dan dertig kleuterscholen in de Gazastrook en Sderot buiten gebruik gesteld, waarbij sommige gebouwen niet langer als kleuterscholen werden gebruikt en de rest opnieuw moest worden afgeschermd.


Foto IDF woordvoerder


"In plaats van de oude kleuterscholen te renoveren, hebben we besloten nieuwe en beschermde kleuterscholen te bouwen", vervolgt luitenant-kolonel Elsheich, "we bouwen in totaal 25 kleuterscholen. 13 in Sderot en 12 in de regionale raad van Shaar HaNegev."


Al aan het begin van het jaar zijn er 10 kleuterscholen geopend, één kleuterschool is al eerder geopend en de rest zal binnenkort worden geopend, of bevindt zich in een vergevorderd stadium van de bouw en planning.

Foto IDF woordvoerder


De nieuwe tuinen worden beschermd volgens nieuwe normen, waaronder daken en muren van 40 cm dik, ingangen zodat de ingang niet zichtbaar is, ballistische ramen die tegen vrijwel elke opspattend water kunnen en betonnen fronten boven de ramen, om te voorkomen dat een raket binnendringt. tegen het raam slaan.


"Ouders kunnen meer ontspannen zijn", besluit luitenant-kolonel Alsheich, "ze kunnen het kind met een gerust hart naar de kleuterschool brengen en weten dat hij beschermd wordt en dat we alles doen voor hun veiligheid."

60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page