israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe landen op rode lijst, Nederland blijft op oranje lijst waardoor quarantaineplicht blijft


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft maandag Bahrein, Slowakije en Polen geschrapt van de verplichte quarantainelijst voor gevaccineerden die daarvandaan terugkeren, maar Oostenrijk, Australië en Moldavië toegevoegd aan de lijst met landen waaruit terugkerenden in quarantaine moeten. Deze nieuwe lijst gaat op 31 augustius van kracht worden.


Bulgarije, Brazilië, Mexico en Turkije blijven op de lijst van landen waar naartoe reizen verboden is. Mensen die naar deze landen willen reizen, moeten vooraf een vergunning aanvragen.


Terugkerenden uit Hong Kong, Hongarije, Taiwan, Nieuw-Zeeland, China, Singapore en Tsjechië hoeven echter niet in quarantaine te gaan.


Georgië en Spanje werden van de rode lijst gehaald en staan nu op de oranje lijst, waar de meeste landen op staan, waaronder Nederland, en waarvandaan terugkerenden 14 dagen in quarantaine moeten, hetgeen echter kan worden verkort indien er op de zevende dag een negatieve coronatest kan worden getoond.


Ondertussen voert Israël zijn vaccinatie inspanningen op en waren er op maandag al 1.528.304 mensen voor een dere keer gevaccineerd.

79 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws