israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nieuwe regels afgekondigd: bezoek aan winkels van 100m2 en meer alleen met Groen Paspoort


Ter illustratie. Foto via Wix


Zoals eerder al was uitgelekt zijn er nieuwe regels in Israël afgekondigd voor bezoek aan winkelcentra en winkels vanaf 100 m2. Ook zijn er nieuwe regels afgekondigd voor het onderwijssysteem. Dit alles in het kader om een lockdown te voorkomen en scholen en de economie niet te sluiten.


Hieronder volgen de besluiten van het kabinet:


Winkelcentra en commerciële voorzieningen

- Winkelcentra werken volgens het Purple Badge-formaat, volgens de bezettingsgraad van 1:15 (één persoon per 15 vierkante meter)


- Toegang tot winkels groter dan 100 vierkante meter – zowel in open als in gesloten winkelcentra – is toegestaan ​​op vertoon van het Groene Paspoort. Ook voor de medewerkers van deze winkels gaat het Groene Paspoortgelden.


- Eetstalletjes in winkelcentra bieden alleen afhaalservice aan klanten op vertoon van een Groene Paspoort.


- Toegang tot restaurants in winkelcentra is alleen op vertoon van een Groen Paspoort, volgens de huidige reels voor restaurants.


- Het Groene Paspoort in winkelcentra en commerciële voorzieningen is niet van toepassing op plaatsen die essentiële diensten leveren, die blijven werken volgens het huidige formaat waarbij 1 klant per 7m2 is toegestaan.


Onderwijssysteem


- Groepen 1-12 in rode en oranje gemeenschappen - alleen klassen waarin ten minste 70% van de leerlingen de eerste dosis van het vaccin hebben gekregen - zullen in deklas leren. Klassen waarin minder dan 70% van de leerlingen is ingeënt, leren online.

Dit besluit is met onmiddellijke ingang van toepassing op middelbare scholen (klassen 7-12) en over drie weken op basisscholen (klassen 1-6). Tot die tijd voeren de basisscholen een beleid om contacten te verminderen.


- In groene en gele gemeenschappen gaat het onderwijssysteem gewoon door, onder voorbehoud van de " Magen Chniuch " en Groene Klas regels


De besluiten worden van kracht na goedkeuring van de relevante regelgeving en onder voorbehoud van goedkeuring door de Knesset Grondwet, Wet en Rechtvaardigheidscommissie en de Knesset Onderwijscommissie.


Ook werd besloten dat:


In januari de staatsfinanciering stopt voor antigeentests voor kinderen voor het Groene Paspoort. (De staat zal antigeentests blijven financieren voor immuun gecompromitteerden van alle leeftijden.)

Het is mogelijk om tot een maand na inenting met de eerste dosis een Groen Paspoort te krijgen om toegang te krijgen tot het onderwijssysteem en de voorzieningen waarop het Groene Paspoort van toepassing is, maar niet om vrijstelling van quarantaine te krijgen. Dit besluit wordt van kracht nadat de nodige aanpassingen aan de computers van het ministerie van Volksgezondheid zijn voltooid.


PCR-testen zullen twee keer per week worden uitgevoerd voor werknemers zonder Groen Passpoort in externe kaders van het Ministerie van Welzijn en Sociale Zaken, waaronder instellingen voor ouderen, mensen met een handicap, kaders voor kinderen en jongeren, enz.


Ook werd besloten dat 50% van de overheidswerknemers in de publieke sector, tot 26 januari 2022 vanuit huis zullen werken.
52 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws