top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Noa Argamani ontmoet de moeder van haar partner Avinatan, die nog gegijzeld wordt en meer details

Foto X


Noa Argamani, die drie dagen geleden uit Hamas-gevangenschap werd gered, had een ontmoeting met Ditza Or, de moeder van Avinatan, haar partner, die samen met haar op 7 oktober van het NOVA muziekfestival in Re'im werd ontvoerd en nog steeds door Hamas gevangen wordt gehouden.


Maandagavond publiceerde N12News in de "Hoofdeditie" dat er begin deze week een bijeenkomst was gehouden met het hoofd van de Shin Bet, Ronan Bar, die naar het Ichilov-ziekenhuis kwam om Noa Argamani en haar vader te ontmoeten en die ook werd bijgewoond door hoge functionarissen van het gezondheidszorgsysteem, prof. Roni Gamzo en de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid. Aan het einde van de bijeenkomst waren alle aanwezigen sprakeloos vanwege de kracht en moed die Noa toonde.


Ze vertelde hen onder meer: ​​"Ik probeerde sterk te blijven, maar er waren moeilijke momenten. In het begin was ik bij Moran Stella Yanai en toen ze werd vrijgelaten, zei ik tegen haar: 'Tot ziens'.


“Op sommige dagen hoorden we ook non-stop de IDF-beschietingen die vlakbij waren. Maar wat mij uiteindelijk sterker maakte, was dat ik probeerde sterk te blijven en mindfulness (meditatie) beoefende", voegde ze eraan toe.


Na haar woorden te hebben gehoord, prees het hoofd van de Shin Bet Noa voor de moed die ze toonde en zei dat hij haar kwam ontmoeten namens alle mannen en vrouwen van de Shin Bet. Bar voegde er ook aan toe dat hij blij was haar thuis te zien, evenals Andri, Shlomi en Almog, en verklaarde dat hij er alles aan zou doen om alle ontvoerden terug te brengen.


Galia Dekal, de zus van Avinatan, vertelde deze week in een interview aan ‘Shesh Am’ over de opwinding over Noa’s vrijlating uit gevangenschap, naast de grote bezorgdheid en angst voor Avinatan die samen met haar van het feest werd ontvoerd: ‘We waren erg blij met de verrassende en onverwachte aankondiging over de vrijlating van Noa. We hebben helaas geen informatie meer sinds de hele wereld het heeft gezien.


“Zoals wat er nu is gebeurd, wanneer alles erg vast en hopeloos lijkt, en je plotseling nieuws hoort dat niemand had verwacht, dat geeft veel hoop. Het wordt sterker. Zo ziet een land eruit dat er alles aan doet om zijn ontvoerden terug te krijgen,” zei Galia.


Toen ze herenigd werd met haar familieleden, vertelde Noa hen over de moeilijke tijd die ze in gevangenschap doorbracht. Ze verhuisde door vier verschillende appartementen, verkeerde meerdere keren in gevaar en wist niet dat ze over de hele wereld bekend was geworden en dat het verhaal van haar ontvoering breed uitgemeten werd. Noa beschreef ook de eerste momenten waarop ze besefte dat er troepen waren gekomen om haar te redden: "Plotseling ging de deur open en de soldaat zei: 'Hallo Noa, dit is de IDF.'"


Noa zei dat tijdens de eerste periode van gevangenschap voedsel schaars was en dat ze, toen ze werd overgebracht naar het huis van een rijke familie, wat meer voedsel kreeg. Volgens haar luisterde ze zelden naar Al-Jazeera en keek ze ooit naar een bijeenkomst voor de vrijlating van ontvoerden, maar zag ze haar familieleden of foto's van haar niet. In het laatste huis waar ze werd vastgehouden, had ze een rol: de afwas doen van alle gezinsleden: "Ze deden de deur open zonder te kloppen om mij te roepen om schoon te maken."


Op de ochtend van de redding was Noa de afwas aan het doen, toen ze plotseling een schreeuw uit de woonkamer hoorde. Ze zag gemaskerde mannen die haar vertelden dat het IDF-troepen waren. ‘Eerst dacht ik dat ze mij probeerden te achterhalen, maar ik bewoog niet. Hij vroeg mij: 'Mag ik je op mijn schouder tillen?' - Toen besefte ik dat het gebeurde."

734 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page