israelnieuws israelnieuws
 
  • Joop Soesan

Nog 99 mensen vermist na instorten gebouw in Joodse wijk van Miami


Moment van instorten van het flatgebouw. Screenshot video


Na het instorten van een flatgebouw in de overwegend Joodse wijk van Surfside in Miami, blijken nog 99 mensen te worden vermist. Reddingswerkers haalden tientallen overlevenden uit het puin en blijven zoeken naar meer.


De politie zei dat ze nog steeds geen nieuws hadden over 99 mensen die mogelijk in het flatgebouw waren op het moment dat het instortte.

"Het gebouw is letterlijk als een pannenkoek in elkaar gezakt", zei burgemeester Charles Burkett van Surfside. "Dat is hartverscheurend, want het betekent voor mij niet dat we zo succesvol zullen zijn als we wilden om mensen in leven te vinden."


Uren na de ineenstorting hebben reddingwerkers een kind kunnen redden wiens ouders vermoedelijk dood zijn, vertelde Frank Rollason, directeur van Miami-Dade Emergency Management, aan de Miami Herald. Op video was te zien hoe brandweerlieden een jongen uit het wrak haalden

Gouverneur Ron DeSantis, die de scène toerde, zei dat de televisie de omvang van wat er gebeurde niet weergaf.


Reddingsploegen doen er alles aan om levens te redden. Dat is aan de gang en ze zullen niet rusten', zei hij.


Teams van 10 tot 12 reddingswerkers gingen tegelijk het puin in met honden en andere uitrusting, werkten tot ze moe waren van het zware werk en maakten toen plaats voor een nieuw team, zei Jimmy Patronis, Chief Financial Officer van Florida, de brandweercommandant van de staat.


"Ze zullen niet stoppen alleen vanwege het vallen van de avond", vertelde Patronis aan de Miami-tv-zender WPLG. "Ze hebben misschien een ander pad dat ze volgen."


Inmiddels heeft de Israëlische eerste hulp organisatie United Hatzalah bekend gemaakt dat ze in samenwerking met El Al een team van zijn Psychotrauma en Crisis Response Unit naar Miami zullen sturen om de overlevenden bij te staan.

Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid heeft telefonisch gesproken met Elbaz en Jacob Solomon, het hoofd van de Greater Miami Jewish Federation, aldus het ministerie.


“Het personeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Miami en Israël doet er alles aan om de mensen op de grond, de gewonden en de families te helpen. Het is een moeilijke en complexe gebeurtenis en het zal tijd kosten om ermee om te gaan. We staan ​​tot hun beschikking voor alle hulp die ze nodig hebben', zei Lapid.


191 weergaven0 opmerkingen
 
israelnieuws