top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nog geen duidelijke afname besmettingscijfers; geen verplichting tot dragen gezichtsmaskers


Screenshot YouTube


De Israëlische coronavirus-tsaar zei maandag dat hoewel de ernst van de nieuwe COVID-variant, die onlangs in Israël is ontdekt, nog onbekend is, er niet snel een herinvoering van een maskermandaat wordt verwacht.


Professor Salman Zarka vertelde Ynet dat de nieuwste Omicron variant BA.2.75 niet gevaarlijker lijkt te zijn dan eerdere soorten van de variant.


"Het is niet logisch om het publiek te verplichten deze dingen in deze situatie te doen", zei Zarka, verwijzend naar mogelijke gezondheidsbeperkingen, eraan toevoegend dat de verspreiding van de BA. 2.75 is "vergelijkbaar met de andere varianten."


"De werkveronderstelling is dat er meer gevallen zijn in Israël dan de drie die we hebben ontdekt, maar het is nog te vroeg om te zeggen of deze subvariant de komende weken de meest voorkomende zal worden", zei Zarka tegen Ynet.


Dit is ons leven - er zijn nieuwe varianten en we zullen ermee omgaan terwijl we doorgaan met onze routinematige levens," voegde hij eraan toe.


Op maandag werden 33.330 mensen op Covid getest, waarvan 8.492 met het virus besmet bleken te zijn, dat is een percentage van 25,48%.


In totaal zijn er in Israël 63.207 mensen met Covid besmet, waarvan er inmiddels 419 ernstig ziek in de ziekenhuizen zijn opgenomen, met 98 van hen in kritieke toestand waarvan er 88 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental door Covid-19 is gestegen 11.208.


38 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page