israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Nu dagelijks bijna 200.000 mensen zich laten testen komt er een verandering in het test systeem


Voorbeeld van de lange rij wachtenden bij een van de drive through test centers. Screenshot YouTube


Het ministerie van Volksgezondheid heeft woensdag veranderingen aangekondigd van zijn testbeleid voor coronavirus, te midden van een aanhoudende toename van infecties als gevolg van de verspreiding van de Omicron-variant en de daaruit voortvloeiende overweldigende vraag naar Covid-19 tests. De laatste dagen worden er bijna 200.000 mensen per dag getest. De nieuwe test voorwaarden gaan vanaf 7 januari gelden.


Minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz kondigde op een persconferentie aan dat volledig gevaccineerde Israëli's onder de 60 jaar die in contact zijn gekomen met een bevestigde drager, nu een snelle thuistest kunnen doen en een eerste beslissing kunnen nemen of ze al dan niet voor zichzelf in quarantaine moeten.


Volgens de nieuwe richtlijnen zullen gevaccineerde Israëli's die ouder zijn dan 60 jaar of die deel uitmaken van een risicogroep, een PCR-test ondergaan bij vermoedelijke blootstelling aan een bevestigde drager.


Als hun resultaten negatief zijn, zijn ze vrijgesteld van quarantaine. Als de test positief is, moeten ze 10 dagen in isolatie gaan, die ze alleen mogen verlaten nadat ze een verklaring van afstand hebben gekregen van hun persoonlijke arts die zegt dat ze hersteld zijn, zonder dat een tweede test nodig is.


De rest van de gevaccineerde populatie wordt vrijgesteld van quarantaine als hun snelle antigeentest negatief is.


Als de test positief is, moeten ze echter een tweede antigeentest ondergaan in een plaatselijke kliniek of een geautoriseerde faciliteit van het ministerie van Volksgezondheid. Als de tweede test positief is, moeten ze 10 dagen in isolatie gaan, die ze pas mogen verlaten nadat ze een verklaring van afstand hebben gekregen van hun persoonlijke arts die zegt dat ze hersteld zijn, zonder dat een derde test nodig is.


Voor niet-gevaccineerde Israëli's ouder dan 60 jaar of die deel uitmaken van een risicogroep, moeten ze in quarantaine van zeven dagen, zelfs als hun resultaten negatief zijn. Ze kunnen de quarantaine pas verlaten als een tweede PCR-test op de zevende dag negatief is.


Als de eerste test positief is, moeten ze een quarantaine van 10 dagen ingaan, die ze alleen mogen verlaten nadat ze een verklaring van afstand hebben ontvangen van hun persoonlijke arts die zegt dat ze hersteld zijn.


Voor de rest van de niet gevaccineerde moeten ze een quarantaine van zeven dagen ingaan als hun antigeentest, die ze alleen in een kliniek of een geautoriseerde faciliteit van het ministerie van Volksgezondheid kunnen doen, negatief terugkeert, die ze kunnen verlaten nadat een tweede antigeentest terugkeert negatief op de laatste dag van hun isolatie.


Als de initiële antigeentest positief is, moeten ze een quarantaine van 10 dagen ingaan, die ze alleen mogen verlaten nadat ze een verklaring van afstand hebben ontvangen van hun persoonlijke arts die zegt dat ze hersteld zijn.
109 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws