top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ofek Kimhi, 23: 'Het leven was een feest', was een doorgewinterde Hapoel TA-fan. Vermoord door Hamas op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Ofek Kimhi, Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Ofek Kimhi, 23, uit Bat Yam, werd vermoord door Hamas-terroristen terwijl hij in een auto ontsnapte met zijn vriendin, Eden Zecharya , en een andere vriend van de Supernova-woestijnrave op 7 oktober.


Alle drie werden in hun auto beschoten. Zecharya werd als eerste gedood en haar lichaam werd naar Gaza gebracht. Kimhi en de andere vriend, Livnat Elgazi, belden de hulpdiensten.


Ze waren lang aan de telefoon voordat het gesprek uiteindelijk werd afgebroken, volgens een rapport van de Israëlische publieke omroep KAN, die minder dan een week na het bloedbad delen van de opname online deelde.


Een familielid van Elgazi vertelde Kan dat zij en Kimhi, voor zover hij weet, uit de auto waren ontsnapt en zich urenlang in het nabijgelegen struikgewas hadden verstopt. Op een gegeven moment, zo zei hij, verliet Kimhi de schuilplaats en werd vermoord. Elgazi werd uiteindelijk gered.


Bijna twee weken na het uitbreken van de oorlog werd Kimhi als vermist beschouwd. Zijn lichaam werd op 18 oktober gevonden en de volgende dag werd hij begraven op de Holon-begraafplaats.


Hij laat zijn ouders, Esther en Kobi, achter, evenals zijn jongere broer Shalev.


Kimhi was, net als zijn ouders en grootouders, een groot voorstander van de sportteams van Hapoel Tel Aviv . Hij groeide op met het bezoeken van hun voetbal- en basketbalwedstrijden en was een zeer actief lid van de fan gemeenschap.


“Het was zijn eerste liefde”, zegt zijn moeder. “Hapoel is als familie.”


'Hij zong altijd [het voetballied] 'Hapoel tot de dood.' Ik had gewoon niet gedacht dat zijn dood zo snel zou zijn”, zei ze.


In het leger werkte Kimhi als instructeur voor tienerkostschoolstudenten. Toen hij klaar was, begon hij muziekproductie te studeren.


"Het was zijn droom", zei zijn moeder over zijn muziekcarrière, "en hij geloofde dat dit is wat hij zou doen."


“Hij was een kind van de natuur en hij hield van dansen en het vieren van het leven.”


Ze vertelde een plaatselijk nieuwskanaal dat zijn vrienden deze feeststemming in stand hielden door naar verschillende militaire bases te gaan en voedsel voor de soldaten te maken. Ze maakten een grote barbecue, droegen bijpassende herdenkings-T-shirts en speelden de muziek waarmee Ofek de soldaten graag een feestje bezorgde tijdens hun moeilijke dienst.


‘Hij verlichtte elke plek waar hij binnenkwam’, zei ze. ‘Ik ben dankbaar voor elke minuut die ik aan zijn zijde had.’

172 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page