top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Olijftakken" heet de hulpdelegatie die vanavond met 150 man naar Turkije vertrekt


Foto IDF-woordvoerder


Maandagavond zal de gezamenlijke humanitaire hulpdelegatie "Olive Branches" van de Israel Defense Forces, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Defensie Israël verlaten om naar Turkije te gaan om te helpen in het door aardbevingen getroffen gebied van het land.


De delegatie, geleid door het IDF Home Front Command, zal vanavond vertrekken vanaf de Nevatim Air Force Base met vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht. De delegatie zal naar verwachting onmiddellijk met haar zoek- en reddingsmissie beginnen. Een geavanceerd team is eerder deze middag vertrokken naar Turkije en zal de delegatie ontvangen bij de landing in Türkiye.


De commandant van het Home Front Command, MG Rafi Milo, definieerde de missie van de delegatie als het bieden van onmiddellijke hulp bij levensreddende inspanningen. Dit omvat het snel in kaart brengen van de locaties die door de aardbeving zijn getroffen. Tegelijkertijd bereidt de delegatie zich voor om medische hulp te verlenen aan personen die zijn gered van de plaatsen die door de aardbeving zijn getroffen.


De delegatie wordt geleid door de commandant van de Nationale Reddingseenheid van het Home Front Command, COL (res.) Golan Vach, en omvat 150 actieve en reservisten. Bovendien zullen de Israëlische brandweer- en reddingsdiensten zich bij de delegatie voegen.


Foto IDF-woordvoerder


De commandant van de Search and Rescue Brigade, COL Elad Edri, is verantwoordelijk voor de zoek- en reddingsacties en de logistieke voorbereidingen. Bovendien treft het IDF Medical Corps voorbereidingen om een ​​delegatie te sturen om een ​​veldhospitaal samen te stellen als dat nodig wordt geacht en volgens de instructies van de minister van Defensie.


De delegatie zal tijdens de missie samenwerken met haar Turkse en internationale tegenhangers.


De delegatie is voorbereid op extreme weersomstandigheden.


168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page