israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Olive Diagnostics brengt 'pee-tech' naar de Apple Watch


Het KG IoT-apparaat van Olive Diagnostics voert passieve urineanalyse uit. Foto met dank aan Olive Diagnostics via ISRAEL21C


Olive WatchOS, een app die via Bluetooth communiceert met de op het toilet gemonteerde KG-sensor van het in Jeruzalem gevestigde Olive Diagnostics om realtime gezondheidsgegevens weer te geven op basis van passieve urineanalyse, is nu beschikbaar op de Apple Watch.


De app, die gratis is voor individueel gebruik, is beschikbaar via een maandelijks abonnement voor geregistreerde zorgverleners die zijn opgeleid om de Olive KG te gebruiken en de app kunnen gebruiken om de metingen van meerdere gebruikers bij te houden.


De in Jeruzalem gevestigde KG-sensor van Olive Diagnostics gebruikt geavanceerde optica om moleculen in urine te analyseren, waaronder verschillende eiwitten, keton en creatinine, evenals rode bloedcellen. KG meet ook het volume, de druk, de kleur en de frequentie van urineren (wat kan duiden op uitdroging of een urineweginfectie), evenals de pH-waarden


KG kan de biomarkers in urine vertalen in waarschuwingssignalen voor meer dan 600 medische aandoeningen die relevant zijn voor ziekten als hartfalen, nierstenen en nierfalen.


"Olive Diagnostics maakt een snelle en vroege detectie van aandoeningen en ziekten mogelijk die de gezondheid van een persoon negatief kunnen beïnvloeden en een onnodige belasting voor zorgprofessionals kunnen vormen", merkt Guy Goldman, CEO van Olive Diagnostics op tegenover ISRAEL21C.

Bluetooth-connectiviteit met apparaten van derden was ingeschakeld in WatchOS-versie 8, uitgebracht in september 2021. Als een persoon die een Apple Watch draagt, het toilet nadert, wordt het horloge gekoppeld aan het Olive KG-apparaat dat op de rand van de kom is gemonteerd.


Artsen kunnen dan direct op een dashboard het geplastificeerde volume bekijken en dit vergelijken met eerdere urineanalysegegevens van patiënten of een geregistreerd medisch gemiddelde. Alle gegevensanalyse in de cloud is onderworpen aan privacybescherming volgens de AVG- en HIPPA-normen.


Olive Diagnostics is in 2019 opgericht door Goldman en Corey Katz. Het bedrijf heeft $ 4 miljoen opgehaald bij Maccabi Healthcare Services, Cleveland Clinic, de Israel Innovation Authority, eHealth Ventures, Amgen Ventures, Venturing en particuliere Amerikaanse investeerders.


Uit testen in het Hadassah Medical Center in Jeruzalem bleek dat het Olive apparaat zeer nauwkeurig was, met een gevoeligheid van 90% en een specificiteit van 87%.60 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws