israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Olympisch medaillewinnaar Uri Sasson heeft aangekondigd te stoppen met judo


Screenshot video


Tweevoudig Olympisch medaillewinnaar Uri Sasson heeft donderdag aangekondigd dat hij op 31-jarige leeftijd stopt met judo. "Na de Olympische Spelen in Tokio besloot ik te stoppen, ik realiseerde me dat ik niet langer het vuur en de drive heb", zei Sasson. "Ik heb het gevoel dat ik mijn carrière heb uitgeput. Ik heb nergens spijt van. Ik legde mijn hart in elk gevecht op de mat, zelfs als het niet ging. Ik ga met pensioen".


De judoka die een bronzen medaille won op de Olympische Spelen van Rio in 2016 en vorig jaar deel uitmaakte van het team dat de bronzen teammedaille won op de Olympische Spelen in Tokio vertelde over het belang van judo voor in zijn leven: "Ik bereikte het einde van het belangrijkste hoofdstuk in mijn leven. Judo heeft gemaakt wie ik ben. Met judo was het complex. Aan de ene kant de wens om de grootste droom van een Olympische medaillewinnaar te vervullen en aan de andere kant twijfels of ik het zou kunnen doen. Ik vervulde de droom en realiseerde me dat het de moeite waard is om hard te werken om dingen met betekenis te bereiken. "Dit is een boodschap die belangrijk voor mij is om over te brengen aan kinderen en tieners en jongeren. Ieder van ons heeft de kracht om te slagen en te overwinnen. Ieder heeft het pad dat past het beste bij hem."


Sasson, die in zijn carrière ook twee keer de titel van Europese runner-up won, heeft de laatste periode sinds de Olympische Spelen in Tokio niet meer aan wedstrijden deelgenomen.

Hij vertelde over de ervaring van de recente Olympische Spelen en het grote belang ervan voor hem: "Na het winnen van Rio besloot ik door te gaan naar een nieuwe Olympische campagne. Ik kon met pensioen gaan. Ik had alles waar ik van droomde - van binnen geloofde ik dat ik meer te geven had. Olympische Spelen in Tokio waren een onvergetelijke ervaring. "En voor het eerst begreep ik wat een teamsport is. Er was daar iets anders. Iedereen was voor elkaar als nooit tevoren in het heren- en damesteam. Het was een buitengewone prestatie dankzij mijn teamgenoten Ik werd de eerste Israëlische judoka die twee Olympische medailles wo
47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws