top of page

Omdat het in Nederland vergeten is: Wat gebeurde er tijdens het bloedbad van 7 oktober?


Foto IDF woordvoerder


Op 7 oktober 2023 hebben duizenden gewapende Hamas-terroristen grote delen van het veiligheidshek van Gaza neergehaald met behulp van tractoren, RPG's en explosieven en het zuiden van Israël binnengevallen. Tegelijkertijd vuurden Hamas-terroristen in Gaza duizenden raketten af ​​op Israël.


Ongeveer 1.500 terroristen braken met succes door het hek in voertuigen en te voet. Sommigen gebruikten gemotoriseerde paragliders om over het hek te vliegen, en anderen probeerden via de zee binnen te vallen, met als doel het Israëlische Zikim-strand.


De terroristen splitsten zich op en trokken naar een aantal Israëlische steden en IDF-bases rondom Gaza. Dat is het moment waarop het bloedbad begon. Ze vielen de steden binnen en schoten alles neer wat in zicht was.


Ze braken huizen van burgers binnen, schoten, verbrandden, verkrachtten en onthoofden. Meer dan 1.300 burgers werden vermoord en meer dan 200 werden ontvoerd. Hamas-terroristen namen kortstondig de controle over ongeveer tien Israëlische steden over, waarbij ze hun inwoners terroriseerden en mishandelden.


Foto IDF woordvoerder


Tegelijkertijd reden nog meer terroristen door naar het Nova Music Festival, dat plaatsvond in een nabijgelegen open ruimte. Feestgangers werden wakker met het geluid van sirenes en probeerden te evacueren vanwege de dreiging van raketten. Velen van hen bereikten geen veiligheid. De terroristen schoten zonder onderscheid op de duizenden burgers die van over de hele wereld kwamen om de vrede te vieren door middel van muziek.


Ze slachtten honderden mensen af, verkrachtten jonge vrouwen, mishandelden lichamen en ontvoerden velen. Later werden er 260 lichamen gevonden op het terrein van het festival, waarvan de meeste toebehoorden aan jonge mannen en vrouwen – onschuldige jongeren.

IDF-troepen opereerden om de terroristen te neutraliseren en hun infiltratie te dwarsbomen.


Foto IDF woordvoerder


De terroristen vielen echter ook IDF-bases in een hinderlaag, doodden soldaten en gooiden granaten en explosieven. Toch gebruikten veldwaarnemers een sluipschutter systeem, vuurden tanks granaten af ​​en werden gevechtshelikopters en speciale troepen ter plaatse ingezet.


De staat Israël heeft nog nooit zo’n grootschalige, berekende aanval op het Gazafront meegemaakt.


Velen gingen niet alleen verloren tijdens de eerste aanvallen, maar ook tijdens de langdurige, bloedige gevechten om de controle over de steden en bases rondom Gaza terug te winnen, deze te zuiveren van terroristen en zoveel mogelijk gijzelaars te redden die op Israëlisch grondgebied werden vastgehouden. Toen de troepen de controle over de steden konden herwinnen, werden ze geconfronteerd met groteske beelden van het pure geweld van Hamas dat achterbleef.


Wiegjes en draagzakken werden met bloed besmeurd aangetroffen. Families werden levenloos aangetroffen, elkaar omhelzend. Er bleven huisdieren achter, waaronder een hond die weigerde het bed van een kind te verlaten, wachtend op zijn baasjes die nooit meer terug zouden komen.


7 oktober zal voor altijd herinnerd worden als een donkere dag in de geschiedenis van Israël en in de geschiedenis van de mensheid. Een herinnering dat er mensen zijn die tot volkomen onmenselijke dingen in staat zijn.


533 weergaven2 opmerkingen
bottom of page