top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Omdat het in Nederland vergeten is: Wat gebeurde er tijdens het bloedbad van 7 oktober?


Foto IDF woordvoerder


Op 7 oktober 2023 hebben duizenden gewapende Hamas-terroristen grote delen van het veiligheidshek van Gaza neergehaald met behulp van tractoren, RPG's en explosieven en het zuiden van Israël binnengevallen. Tegelijkertijd vuurden Hamas-terroristen in Gaza duizenden raketten af ​​op Israël.


Ongeveer 1.500 terroristen braken met succes door het hek in voertuigen en te voet. Sommigen gebruikten gemotoriseerde paragliders om over het hek te vliegen, en anderen probeerden via de zee binnen te vallen, met als doel het Israëlische Zikim-strand.


De terroristen splitsten zich op en trokken naar een aantal Israëlische steden en IDF-bases rondom Gaza. Dat is het moment waarop het bloedbad begon. Ze vielen de steden binnen en schoten alles neer wat in zicht was.


Ze braken huizen van burgers binnen, schoten, verbrandden, verkrachtten en onthoofden. Meer dan 1.300 burgers werden vermoord en meer dan 200 werden ontvoerd. Hamas-terroristen namen kortstondig de controle over ongeveer tien Israëlische steden over, waarbij ze hun inwoners terroriseerden en mishandelden.


Foto IDF woordvoerder


Tegelijkertijd reden nog meer terroristen door naar het Nova Music Festival, dat plaatsvond in een nabijgelegen open ruimte. Feestgangers werden wakker met het geluid van sirenes en probeerden te evacueren vanwege de dreiging van raketten. Velen van hen bereikten geen veiligheid. De terroristen schoten zonder onderscheid op de duizenden burgers die van over de hele wereld kwamen om de vrede te vieren door middel van muziek.


Ze slachtten honderden mensen af, verkrachtten jonge vrouwen, mishandelden lichamen en ontvoerden velen. Later werden er 260 lichamen gevonden op het terrein van het festival, waarvan de meeste toebehoorden aan jonge mannen en vrouwen – onschuldige jongeren.

IDF-troepen opereerden om de terroristen te neutraliseren en hun infiltratie te dwarsbomen.


Foto IDF woordvoerder


De terroristen vielen echter ook IDF-bases in een hinderlaag, doodden soldaten en gooiden granaten en explosieven. Toch gebruikten veldwaarnemers een sluipschutter systeem, vuurden tanks granaten af ​​en werden gevechtshelikopters en speciale troepen ter plaatse ingezet.


De staat Israël heeft nog nooit zo’n grootschalige, berekende aanval op het Gazafront meegemaakt.


Velen gingen niet alleen verloren tijdens de eerste aanvallen, maar ook tijdens de langdurige, bloedige gevechten om de controle over de steden en bases rondom Gaza terug te winnen, deze te zuiveren van terroristen en zoveel mogelijk gijzelaars te redden die op Israëlisch grondgebied werden vastgehouden. Toen de troepen de controle over de steden konden herwinnen, werden ze geconfronteerd met groteske beelden van het pure geweld van Hamas dat achterbleef.


Wiegjes en draagzakken werden met bloed besmeurd aangetroffen. Families werden levenloos aangetroffen, elkaar omhelzend. Er bleven huisdieren achter, waaronder een hond die weigerde het bed van een kind te verlaten, wachtend op zijn baasjes die nooit meer terug zouden komen.


7 oktober zal voor altijd herinnerd worden als een donkere dag in de geschiedenis van Israël en in de geschiedenis van de mensheid. Een herinnering dat er mensen zijn die tot volkomen onmenselijke dingen in staat zijn.


658 weergaven2 opmerkingen

2 Kommentare


biancakool355
27. Okt. 2023

Beste Joop. Dank je wel dat je ons zo op de hoogte houd. Ook al is het belachelijk dat dit weer onder de aandacht gebracht moet worden. Onze zoon van 9 Boaz is bezig met acties om spullen in te zamelen voor Israël samen met een plaatselijke organisatie om het te versturen. Hij is er erg mee bezig en we blijven achter jullie staan. Israël is het beloofde land. Die Yahweh heeft beloofd aan Abraham. We blijven jullie Zegenen.

Heel veel sterkte. Met vriendelijke groet Bianca kool

Gefällt mir
Roni Stoker
Roni Stoker
27. Okt. 2023
Antwort an

Niet Nederland heeft het bloedbad van 7 oktober vergeten. De omgekochte media doet haar uiterste best dat het domme gepeupel zal er niet al te veel aandacht schenken aan de slachting en levend verbranden van hele gezinnen. Ze zouden als zoete koek beschouwen de massa verkrachting en daarna vermoorden van vrouwen en kinderen, en onthoofden van baby's. De gruweldaden die de Waffen SS had aangericht in het Franse dorp Oradour sur Glane (10 juni 1944), of die in het Tsjechische dorp Lidice (10 juni 1942) vallen in het niets tegenover de verschrikkingen van 7 oktober in Israël. De moderne NSB-media wijdt graag haar aandacht uitsluitend aan de bombardementen. Waarom? Omdat de Hamas heeft roet in het eten gegooid van …

Gefällt mir
bottom of page