top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Omer Bar-Lev tegen Itamar Ben Gvir: 'Ik had gelijk om je een nul te noemen'


Screenshot YouTube.


Na de vijf moorden binnen de Arabische gemeenschap op dinsdag ontstond er op X, het voormalige Twitter, een interessante en heftige discussie tussen voormalig politieminister Omer Bar-Lev, en de huidige politieminister Itamar Ben Gvir, die ik jullie niet wilde onthouden en vertaald integraal hier weergeef.


Ben Gvir, ik had inderdaad gelijk in de veelbesproken confrontatie tussen ons, toen je zoals gewoonlijk met beschamend cynisme kwam dansen op het bloed van de vermoorde, en ik je nul noemde.


Ik heb alles voor je klaargezet. Enorme projecten gelanceerd, budgetten geïnvesteerd en positieve resultaten geboekt bij de aanpak van de misdaad op de Arabische straat.


De omvang van de moordzaken daalde aanzienlijk (-17%). De hoofden van misdaadfamilies werden opgepakt en in de gevangenis gezet. Autoriteitshoofden, publieke figuren en burgers kwamen terug en zeiden tegen mij: "Goed gedaan, ga zo door"


Toen ik wegging, liet ik gedetailleerde instructies achter die zelfs een hillbilly als jij konden begrijpen. Het enige wat je hoefde te doen was simpelweg niet storen, stil zitten en geen kwaad doen. Maar zelfs dat lukt jou niet.


Omdat je simpelweg verslaafd bent aan camera's, chaos en geweld. En dat je een persoon bent zonder enige basisvaardigheden, ervaring en begrip om zo’n uitdaging aan te gaan.

Een promiscue en gevaarlijk persoon als geen ander, die gruwelijk is als hij bedenkt dat de interne veiligheid van de staat Israël aan jou is toevertrouwd


En de resultaten voor onze ogen: vermoord en nog eens vermoord en nog meer vermoord. Elke arena is promiscue, persoonlijke veiligheid staat op het spel en het hart wordt verscheurd door pijn, omdat gezinnen de hoogste prijs van allemaal betalen.

156 vermoord in de Arabische samenleving, publieke figuren doelwit, terroristische aanslagen, Joods terrorisme viert hoogtij. Jij ook? Waar jij?


Ik zal het je precies vertellen: de hele wereld de schuld geven in plaats van verantwoordelijkheid te nemen;

Maak geluiden alsof je zingt, maar uiteindelijk is het resultaat nul.

Nul vaardigheden.

Geen vaardigheden.

Geen begrip.

Nul gezocht


Maximaal lege wachtwoorden, uitspraken waar niets achter zit, ruis en gerinkel.

Elke minuut dat u zich in deze positie bevindt, brengt u een ander leven in gevaar en schaadt u de nationale veiligheid van de staat Israël


Het antwoord van Ben Gvir:

Amr, stop met denken dat iedereen dom is en dat door de buitensporige behandeling van jou in de studio's iemand aandacht aan deze onzin besteedt. Niet alleen liep je zonder enige overlap weg van het kantoor, toen ik het kantoor binnenkwam, ontving ik verwaarloosde politiebureaus met duizenden ontslagnemende politieagenten, en een niet-functionerende onderzoeks- en inlichtingenafdeling. Je hebt een puinhoop achter je gelaten. Blijf proberen het bewustzijn te ontwikkelen, ik zal blijven werken163 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page