israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Omicron besmettingen stijgen snel - mogelijk alle landen op Rode Lijst


Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube


De Omicron variant van Covid-19 begint in Israël hard op zich heen te slaan. Er zijn nu 145 bevestigde gevallen, en van nog een paar honderd besmette patiënten is het sterke vermoeden dat ook zij dragers van Omicron variant zijn.


Op vrijdagavond werd bekend dat oppositieleider Netanyahu en zo'n 130 anderen in de Knesset in quarantaine moesten, nadat was bevestigd dat vier parlementsleden en een personal trainer, drager waren van het coronavirus, aldus een mededeling van de Knesset.


De hoofdofficier van de Knesset liet Netanyahu weten dat bevestigd was dat zijn personal trainer in de sportschool van het Israëlische parlement, die afgelopen woensdag Netanyahu coachte, besmet was met COVID-19 en mogelijk drager van de Omicron variant was.


Ondertussen blijft het aantal nieuwe dagelijkse virus besmettingen in Israël stijgen, tot vrijdag middernacht waren er al 475 nieuwe besmettingen geteld, terwijl het R-cijfer is gestegen naar R-1,07. Tot begin van de afgelopen week waren er gemiddeld 450 besmettingen per 24 uur.


De regering heeft meegedeeld dat in het licht van de stijgende Omicron besmettingen op zondag zal worden vergaderd over het voorstel van premier Benett om zo goed als alle landen op de Rode Lijst te zetten, in een poging geen nieuwe Omicron besmettingen uit het buitenland het land binnen te krijgen.


Channel 12 News maakte vrijdagavond bekend dat Amerika, Canada en West- Europa op de Rode Lijst zullen worden gezet.


Inmiddels is ook bekend gemaakt dat het oorspronkelijke plan om alleen mensen met Een Groen Paspoort toegang te geven tot winkelcentra groter dan 10.000m2, van de baan is.


Het nieuwe voorstel dat vrij zeker de goedkeuring van het coronakabinet zal krijgen, gaat bepalen dat in winkelcentra 1 klant per 15m2 zal worden toegestaan, terwijl voor de horeca zal gelden dat daar alleen mensen met een Groen Paspoort kunnen zitten of degenen die een negatief testbewijs kunnen overleggen, zoals dat ook geldt voor de meeste restaurants en bars in het land.Daarnaast komt er meer handhaving op het dragen van mondkapjes in winkelcentra, door de toevoeging van corona-beheerders en -inspecteurs en worden de openingstijden in de winkelcentra verruimd met als doel de spreiding van bezoekers te vergroten. Er werd ook besloten om immunisatiestations op te richten in 50 grote winkelcentra in het land.


Daarnaast is er sprake van dat alle andere winkels vanaf 100m2 alleen klanten mogen ontvangen met een Groen Paspoort of negatief testbewijs.
200 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws