top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Omicron is niet meer te stoppen; nieuwe beperkingen, 4e vaccinatie voor mensen met immuun probleem


Ter illustratie. Screenshot Channel 12 News


De opmars van de Omicron variant in Israël is niet meer te stoppen, gezondheidsexperts verwachten binnenkort 10.000 of meer besmettingen per dag. Vanaf vandaag, vrijdag, gelden er nieuwe beperkingen in het land waaronder Groen Paspoort voor bijeenkomsten vanaf 100 mensen en mondkapjes plicht vanaf bijeenkomsten in de buitenlucht met 50 personen of meer.


Israël is vanaf vrijdag het eerste land dat groen licht heeft gegeven voor een vierde COVID-injectie van het Pfizer-vaccin voor mensen met een verzwakt immuunsysteem, zoals MS-patiënten, kankerpatiënten en mensen met een verzwakt immuunsysteem.


Ook zijn vanaf vandaag de regels ingegaan waarbij een Groene Pas is vereist voor culturele of religieuze evenementen in de buitenlucht met 100 personen of meer. Tot nu toe was dat alleen verplicht voor bijeenkomsten vanaf 1.00 personen.


Daarnaast geldt nu een mondmaskerplicht bij bijeenkomsten in de buitenlucht vanaf 50 personen en meer. Op overtreding staan hoge boetes.


Het wordt niet uitgesloten dat binnenkort een mondmaskerplicht voor iedereen in de buitenlucht zal gaan gelden.


Premier Naftali Bennet had donderdag een ontmoeting met gezondheidsexperts die hem vertelden dat Israël volgende week waarschijnlijk 20.000 gevallen per dag zal bereiken.


Het nieuwe quarantainebeleid van het ministerie van Volksgezondheid voor degenen die Israël binnenkomen vanuit rode en oranje landen, is woensdag van kracht geworden. Volgens het nieuwe schema hoeven terugkeerders uit rode of landen met het hoogste risico niet te worden geïsoleerd in een motel en kunnen ze in plaats daarvan de tracking-app "Hachmon" downloaden om twee weken in thuisquarantaine te blijven. Dit kan worden ingekort tot een week mits een negatief PCR-testresultaat op de zevende dag.


Gevaccineerde of herstelde terugkeerders uit oranje landen, die met een gemiddeld risico, moeten zich thuis isoleren en kunnen vertrekken als ze op de derde dag na hun aankomst een negatief PCR-testresultaat krijgen. Degenen die niet zijn ingeënt of hersteld, moeten twee weken thuis isoleren, met de mogelijkheid om hun quarantaine op de zevende dag te verkorten.81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page