top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ondergrondse terreurinfrastructuur en wapens gelokaliseerd door soldaten in Al-Azhar Universiteit


Foto IDF woordvoerder


In Gaza werd de Al-Azhar Universiteit in Rimal in de Gazastrook niet alleen gebruikt voor opleiden van studenten, maar veel meer voor het opslaan van wapenyuig in alle soorten en maten. Mede mogelijk gemaakt door royale subsidiegevers uit o.a. Nederland. Daarnaast bleek er een ondergrondse tunnel te zijn die de universiteit verbond met een school een kilometer verderop.


Donderdag hebben IDF-troepen gebouwen aangevallen met terreurinfrastructuur die wordt gebruikt voor de militaire activiteiten van Hamas in de Al-Azhar Universiteit in Rimal in de Gazastrook.


Foto IDF woordvoerder


Op de universiteitscampus hebben IDF-troepen terreurinfrastructuur gelokaliseerd, waaronder een ondergrondse tunnel die vanaf het universiteitsterrein liep en doorloopt naar een school een kilometer verderop.


Bovendien werden talloze wapens, waaronder explosieven, raketonderdelen, lanceerinrichtingen, detonatiesystemen voor explosieven en verschillende technologische middelen gelokaliseerd en meegenomen voor analyse en onderzoek van de inlichtingendiensten.


Foto IDF woordvoerder


Uit de bevindingen blijkt dat Hamas het universiteitsgebouw heeft uitgebuit voor aanvallen op de IDF.


Foto IDF woordvoerder


Daarnaast voerden IDF-troepen een gerichte aanval uit op een Hamas-observatiecontrolekamer in de omgeving van het Shati-ziekenhuis, waar 200 stuks communicatieapparatuur en tientallen camera's stonden opgesteld.


Foto IDF woordvoerder


In het gebied van de observatiecontrolekamer van Hamas bevonden zich ook een operationele tunnelschacht, magazijnen, granaten, een sluipschutter post, militair materieel en schietgaten.


Foto IDF woordvoerder

568 weergaven1 opmerking

1 Comment


p.bakker61
Dec 08, 2023

Ik schaam me voor onze regering

Ik en vele anderen staan achter Israël

De houding van Nederland en Europa veracht ik

Like
bottom of page