top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ondersteund door Thomas Jefferson University opent Sheba Medical nieuw neurowetenschappelijk centrum


Mark L. Tykocinski, president van de Thomas Jefferson University (L) tekent een MoU met Yitshak Kreiss, directeur van Sheba Medical Center. Foto Sheba Medical Center


Sheba Medical Center ondertekende maandag een Memorandum of Understanding met de Amerikaanse Thomas Jefferson University en gaat per direct samenwerken met de in Philadelphia gevestigde universiteit aan grote onderzoeksprojecten op het gebied van hersenaandoeningen, stamcelonderzoek en gedragsstoornissen.


Het grootste ziekenhuis van Israël gaat een belangrijke faciliteit openen om de neurowetenschappen vooruit te helpen.


Professor Michal Schnaider Beeri, hoofdonderzoeker voor neurowetenschappen bij Sheba, vertelde The Times of Israel dat het instituut "Sheba's ultieme missie zal belichamen om de gezondheid te veranderen en hersenwetenschappen te transformeren."


Ze wees erop dat Sheba's wetenschappelijke kennis vooral sterk is op het gebied van neurotechnologie en de behandeling van neurologische ziekten die onevenredig veel voorkomen in de Joodse bevolking, zoals Alzheimer, Parkinson, schizofrenie, geriatrische psychiatrie en verschillende vormen van dementie.


Beeri legt uit: “De start van ons gezamenlijke werk, dat onmiddellijk zal beginnen, zal zich concentreren op een programma waarin neuropatiënten met symptomen en kenmerken die uniek zijn voor zowel Israël als Pennsylvania, zullen worden geanalyseerd, en hun gegevens zullen bijdragen aan een database van de twee populaties die ons kunnen helpen bij de diagnose en bij het zoeken naar nieuwe behandelingen”. Dit soort internationale samenwerking is echt ongebruikelijk.


Dr. Mark L. Tykocinski, president van de Thomas Jefferson University, zei tegen The Times of Israel: “Samen hebben we de kracht om de naald te verplaatsen. Het nieuwe neurowetenschapscentrum opent een wereld van mogelijkheden voor samenwerking tussen ons en echte vooruitgang in het veld.”


Het MOU voor het nieuwe centrum komt op de hielen van een toename van neurowetenschappelijk en mentaal gezondheidswerk in Sheba.
22 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page