top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Onderzoek Ben Gurion Universiteit: Ja, mensen met autisme hebben empathie


Screenshot YouTube


Een onderzoeksgroep onder leiding van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev heeft een nieuw concept voorgesteld voor het voorspellen van autisme en autistische eigenschappen. Empathisch onevenwichtigheid combineert voor het eerst twee soorten empathie in één enkele schaal.


Hun bevindingen zijn onlangs gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Autism Research. .


Cognitieve empathie betekent het vermogen om de mentale toestanden van andere mensen te herkennen. Emotionele empathie betekent reageren op de mentale toestand van een ander met een passende emotie. Eerder onderzoek vond in het algemeen, maar niet altijd, tekortkomingen in cognitieve empathie bij mensen met de diagnose autisme. Maar dit was in tegenspraak met sommige autistische mensen die meldden dat ze te veel empathie hadden.


Nu stellen Dr. Florina Uzefovsky en Ido Shalev, van de afdeling Psychologie en het Zlotowski Center for Neuroscience aan de Ben-Gurion University, Dr. Alal Eran​ van de afdeling Life Sciences en het Boston Children's Hospital, en hun collega's aan de Universiteit van Cambridge, en de Bar-Ilan Universiteit, voor om te kijken hoe cognitieve en emotionele empathie op elkaar inwerken door middel van een nieuw concept dat ze empathisch onevenwicht hebben genoemd.


"Het is te simplistisch om te zeggen dat degenen met de diagnose autisme geen cognitieve empathie of emotionele empathie hebben. We hebben een meer genuanceerd begrip nodig van hoe de twee empathieën zich tot elkaar verhouden, waarvan we denken dat ze kunnen helpen bij de diagnose en bij het begrijpen van sommige autistische eigenschappen, " zegt Dr. Uzefovsky.


Elk type empathie is "geworteld in verschillende maar onderling verbonden neurobiologische geëvolueerde mechanismen", schreven de onderzoekers. Voor het sociaal functioneren is een balans tussen deze aspecten nodig. Degenen met de diagnose autisme kunnen empathieniveaus hebben die vergelijkbaar zijn met die van de algemene bevolking, maar een relatieve overvloed aan emotionele empathie kan sommige sociale interacties belemmeren. Empathisch onevenwicht dus.


De onderzoekers voerden een onderzoek uit onder 1905 personen met de diagnose autisme (54% vrouwen, Mage = 36,81 ± 12,88, bereik 18-80 jaar) en 3009 typische controles (75% vrouwen, Mage = 38,26 ± 12,31 bereik 18-92 jaar). Deelnemers vulden online vragenlijsten in om hun empathisch onevenwicht te beoordelen. Ze ontdekten dat degenen met de diagnose autisme een hogere mate van empathisch onevenwicht vertoonden. Ze ontdekten echter ook dat empathisch onevenwicht ook nuttig was voor het analyseren van empathie bij de niet-autistische populatie.


"Dit concept opent verschillende interessante wegen voor onderzoek naar autisme en empathie", zegt Dr. Uzefovsky.


Andere onderzoekers waren: Varun Warrier, David M. Greenberg, Paula Smith, Carrie Allison en Simon Baron-Cohen van de Universiteit van Cambridge. David M. Greenberg is ook lid van de Bar-Ilan University.125 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page