top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Onderzoek IDF: soldaten die in Hebron activisten sloegen en uitscholden handelden tegen regels


Screenshot Twitter-video


Het onderzoek uitgevoerd door de bevelvoerende officier van het Centrale Commando, Majoor-Generaal Yehuda Fuchs, naar aanleiding van het incident in Hebron dat het afgelopen weekend plaatsvond tussen IDF-soldaten en activisten in Hebron, werd maandag afgerond.


De soldaten van de IDF Givati ​​Brigade die vrijdag linkse activisten in Hebron sloegen en uitscholden, handelden ongepast volgens de regels van Israëlische gevechtstroepen volgens het onderzoek van het leger naar het incident, kondigde de IDF-woordvoerderseenheid woensdagochtend aan.


Uit het onderzoek bleek dat de soldaten een slecht beoordelingsvermogen hadden en tegen de regels in handelden door onnodig fysiek geweld en verbale intimidatie te gebruiken.


"Gewelddadig gedrag tegen een burger is onaanvaardbaar", aldus het rapport. "Bovendien is het voor een soldaat verboden om zich op een strijdlustige manier uit te drukken terwijl hij een politiek standpunt uitdrukt."


Het besluit van de soldaten om de activisten vast te houden zonder de goedkeuring van hun commandant was een vergissing en een dergelijke arrestatie had moeten worden uitgevoerd door de Israëlische politie of de grenspolitie.


Een soldaat, die volgens video een activist in een wurggreep hield en hem later sloeg, werd geschorst uit operationele dienst en werd onderzocht door de militaire politie en de Israëlische politie. De bevindingen zullen worden doorgestuurd naar het kantoor van de militaire procureur-generaal, zei de IDF.


De andere militair in kwestie, die zich op "ongepaste wijze" uitte, is dinsdag veroordeeld tot tien dagen nadat hij zijn daden had bekend.


Zijn uitspraak: “Otzma Yehudit hoofd Itamar Ben-Gvir zal hier orde scheppen. Je bent het kwijt. Alles wat je hier doet is afgelopen, het hele bordeel dat je hier maakt', had de soldaat volgens een andere opname gezegd. “Je doet alles tegen de wet. Ik bepaal wat de wet is en jij handelt tegen de wet,” was onjuist en had niet mogen worden gezegd, omdat soldaten geen politiek standpunt moeten uiten.


De IDF merkte echter ook op dat de activisten de soldaten hadden geprovoceerd en niet naar hun instructies luisterden.


Brigadecommandant Yehuda Lativ heeft naar verluidt opdracht gegeven soldaten voor verschillende scenario's voor te bereiden. Het hoofd van het centrale commando, generaal-majoor Yehuda Fox, instrueerde het personeel om te onderzoeken hoe de "gereedschapskist" die soldaten en hun commandanten in dergelijke situaties gebruiken, kan worden uitgebreid en verbeterd.75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page