top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ontmoet de eerste die vliegt in de meest extreme omstandigheden

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Yael Kochergin.


Het MNT (Flight Test Center) van de luchtmacht is sinds het begin van de 'IJzeren Zwaarden'-oorlog onafgebroken in bedrijf. De klok rond en onder uitdagende omstandigheden werken piloten en testingenieurs zij aan zij en maken het mogelijk om nieuwe capaciteiten naar de operationele arena, midden in de strijd te brengen.


Het MNT Squadron (Flight Experiment Center) gelooft in de ontwikkeling en implementatie van veel systemen die door de luchtmacht in de huidige oorlog worden gebruikt. Het tot het uiterste onderzoeken van de mogelijkheden van het vliegtuig maakt deel uit van het drukke schema van de bemanningen van het squadron die hun visie elke dag verwezenlijken. Wij zijn de eersten in een onbekend land”, definieert luitenant-kolonel M., hoofdboord-werktuigkundige van MNT. Hij overdrijft niet. De gevechtsvliegtuigen van MNT zijn de eersten die onder de meest extreme vliegomstandigheden vliegen. Dit om het ultieme doel van het squadron bereiken: voortdurend onderzoek naar de capaciteiten van de vliegtuigen die door het korps worden bestuurd, om elk doel te bereiken dat het wordt gesteld.

Foto IDF woordvoerder


Met de helft van de mankracht en een verdubbeling van het aantal missies

Vanaf de ochtend van 7 oktober lanceerde de luchtmacht krachtige aanvalsgolven op het grondgebied van de Gazastrook. De testpiloten werden snel teruggeroepen naar de operationele squadrons en sindsdien hebben ze hun missies verdubbeld. Majoor E., een luchtmachtpiloot die ook dienst doet bij Squadron 107 ("Knights of the Orange Tail") dat vliegtuigen van "Supah" (F-16I) bestuurt, legt de uitdaging uit van het combineren van de twee werelden: "Er zijn twee verschillende missies van waarde en betekenis op een dagelijkse basis. Het is hetzelfde. Ten eerste de verdediging van het luchtruim van het land en de ontmanteling van de terroristische organisatie Hamas, en de ander, het brengen van echte oplossingen voor de operationele obstakels waarmee de luchtmacht in oorlog wordt geconfronteerd.'

Foto IDF woordvoerder


Het squadron levert ook service aan de afdeling IDF (wapens). In het licht hiervan test het personeel dagelijks nieuwe wapensystemen voor de gevechtsformaties. De 'storm' eindigde en ik keerde terug naar de NMT om tests uit te voeren voor de wapensystemen van de "Thunder "vliegtuig (F-15I). Gedurende de oorlogsmaanden hebben we veel incidenten voorkomen die hadden kunnen plaatsvinden tijdens operaties van grote betekenis en we hebben nieuwe vliegmogelijkheden toegevoegd aan de vliegtuigen van het korps, waardoor het voor onze piloten mogelijk werd om naar huis terug te keren veilig van hun missies in de verschillende sectoren."

Foto IDF woordvoerder


Als eerste ter wereld beschikt het squadron over een "Adir" -vliegtuig (F-35I), het enige in zijn soort ter wereld, dat wordt gebruikt voor experimentele en onderzoeksdoeleinden. Bij tweezitsvliegtuigen daarentegen worden de tests uitgevoerd terwijl de piloot het instrument bestuurt en de testingenieur op de achterbank vliegt. "We moeten het platform vanuit elke mogelijke richting onderzoeken, in verschillende omgevingen en drukgebieden; begrijpen tot welke snelheid het kan accelereren en wat de limiet is van zijn vermogen onder een veranderend vluchtbereik. Er is een echte scheiding tussen het succes van Als een experiment succesvol is, vraag ik mezelf af: 'Heb ik het systeem tot het einde uitgedaagd?', geeft majoor D., boordwerktuigkundige bij de luchtmacht, glimlachend toe.

Foto IDF woordvoerder


Nog voordat het vliegtuig vertrekt voor de test, wordt er ook op de grond gewerkt. “Als we een nieuw systeem willen testen, willen we niet dat het voor de eerste keer wordt getest als onderdeel van een vlucht, en dat de testpiloot een storing in de lucht ontdekt die hem en het vliegtuig in gevaar kan brengen. Daarom: "We zullen ernaar streven de vlucht op de grond te simuleren met behulp van geavanceerde computers die ons ter beschikking staan. Alleen al het feit dat de luchtmacht over dergelijke capaciteiten beschikt, geeft hem een ​​technische enveloppe en een volledig onafhankelijk besluitvormingsvermogen."


Ook vandaag de dag zet het luchtafweersquadron zijn activiteiten voort met het doel voor ogen van zijn manschappen: ‘Ons hoofddoel is om de luchtmachtmissies op een optimale manier te kunnen uitvoeren. Als onderdeel van de activiteiten van het experimentcentrum werden we geleid tot baanbrekende prestaties in mondiaal perspectief, waarvan sommige de staat Israël als eerste onder de landen van de wereld presteerde. Het gevoel van missie pulseert elke ochtend opnieuw in ons – we zullen de kracht van de luchtmacht naar elke arena blijven brengen”, besluit luitenant-kolonel M.266 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page