top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Ontslagen' minister van Defensie samen met premier Netanyahu op traditionele IDF Pesach Toast


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


Het leek wel een show van eenheid, zoals premier Netanyahu en door hem 'ontslagen' minister van Defensie verschenen bij de traditionele Pesach toast met soldaten op de Tel Nof luchtmachtbasis, waar ze opriepen tot een verenigd Israëlisch front.


Premier Netanyahu zei in zijn toespraak ondermeer: "Ik ken het belangrijke werk dat u doet en hoewel het altijd belangrijk is, is het dat vooral in deze tijd. De afgelopen 24 uur hebben onze strijdkrachten in het hart van Nablus tegen terroristen gevochten, we hebben twee UAV's onderschept en u weet heel goed dat we de afgelopen dagen buiten onze grenzen actief zijn geweest tegen regimes die het terrorisme steunen en van plan zijn ons te vernietigen.


Allereerst wil ik jullie allemaal bedanken voor het geweldige werk dat jullie doen om ons vaderland en onze staat te verdedigen. Breng onze lofprijzingen over vóór de Pascha-vakantie.


Foto Amos Ben-Gershom / GPO


We weten dat we in Israël midden in een intern debat zitten. Ik denk dat het in dit debat, met goede wil en oprechte dialoog, mogelijk zal zijn om brede consensus te bereiken; dit is waar ik naar streef. Maar het is belangrijk om onze vijanden te vertellen dat ze zich niet moeten vergissen, want interne debatten doen er niet toe, we zullen ze zowel binnen als buiten onze grenzen bestrijden met alle nodige kracht om onszelf te verdedigen.


Wat deze kwestie betreft, is wat de commandant van de luchtmacht gisteren zei erg belangrijk. Het was duidelijk. Het was niet alleen geldig voor de luchtmacht, maar voor de hele IDF.


De staat Israël kan niet bestaan ​​zonder zijn verdedigingsmacht en de IDF kan niet bestaan ​​zonder een duidelijke en ijzersterke commandohiërarchie. Wij hebben dit; samen staan ​​we en samen zullen we winnen.


Ik wens jullie allemaal een gelukkig, koosjer en veilig Pascha. Hartelijk dank. Gelukkig Pesach."


126 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page