top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Oogkankerspecialisten vlogen naar Kenia voor een mondiaal gesprek


Sheba-artsen Ido Didi Fabian, midden, en Mattan Arazi met een deelnemende arts aan de International Society of Ocular Oncology-conferentie in Kenia. Foto door Amital Isaac via ISRAEL21c


Deskundigen van over de hele wereld kwamen vorige week bijeen in Mombasa, Kenia, om dringende kwesties in verband met oogkanker in Afrika te bespreken op de conferentie van de International Society of Ocular Oncology.


Prof. Ido Didi Fabian van het Sheba Medical Center, een oogoncoloog die vele medisch-humanitaire missies heeft uitgevoerd , initieerde het evenement namens medesponsor Sheba Global Ophthalmology, een initiatief dat zich richt op het bevorderen van gelijkheid in de mondiale oogzorg.


Dr. Ido Didi Fabian van het Sheba Medical Center in Kenia op de conferentie van de International Society of Ocular Oncology. Foto door Amital Isaac via ISRAEL21c

Fabian en collega Dr. Mattan Arazi gaven lezingen over kennisverspreiding, ontwikkeling van vaardigheden, capaciteitsopbouw en publiek bewustzijn.


De belangrijkste vorm van oogkanker die in de regio zorgwekkend is, is volgens Sheba retinoblastoom.


“Veel baby’s in Afrika overleven deze zeer geneesbare ziekte niet als gevolg van slecht onderwijs, financiële beperkingen, een gebrek aan specialisten en beperkte toegang tot zorg”, legden de artsen uit.


“Door alomvattend universeel onderwijs te bevorderen, hebben we echter de ongelooflijke kans om deze kenniskloof te overbruggen en de resultaten voor getroffen individuen te verbeteren.”


Op de conferentie leerden de deelnemers over innovatieve technologieën voor de detectie van retinoblastoom met behulp van kunstmatige intelligentie , maar ook over geavanceerde technieken en behandelingen zoals intra-arteriële chemotherapie en biopsietechnieken.


“Onze focus ligt op het aanpakken van klinische hindernissen op het gebied van oculaire oncologie, kinderkanker en de mondiale gezondheidszorg in heel Afrika”, zei Arazi op de eerste dag van de conferentie. “Een mondiale convergentie van experts verspreid over continenten – de VS, Zuid-Amerika, Azië, Canada, Indonesië en meer. We willen graag bijdragen en waardevolle inzichten verspreiden voor de verbetering van de Afrikaanse gemeenschappen.”


Arazi vervolgde: “Ik ben erg opgewonden om deel uit te maken van dit evenement en deze waardevolle kennis te delen die we allemaal samen hebben verworven om de Afrikaanse gemeenschappen te helpen versterken.”


De missie van Sheba Global Ophthalmology is het bieden van universeel onderwijs om ongelijkheid op gezondheidsgebied aan te pakken. “We streven ernaar lokale oogzorgaanbieders op te leiden, waardoor ze basisoogzorgdiensten kunnen leveren en gevallen kunnen identificeren die gespecialiseerde zorg vereisen. Door lokale gemeenschappen uit te rusten met de kennis en vaardigheden om in hun behoeften op het gebied van ooggezondheid te voorzien, kunnen onze onderwijsinspanningen de verschillen in het aanbod van oog zorg wereldwijd aanzienlijk verminderen en duurzame oogzorgdiensten tot stand brengen.”
710 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page