israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ook premier Bennett kreeg zijn 3e vaccinatie en riep iedereen vanaf 40 jaar op hetzelfde te doen


Premier Bennet ontving vrijdagmorgen zijn 3e vaccinatie. Foto Koby Gideon /GPO


Premier Naftalie Bennett, 49, behoorde vrijdagmorgen bij de eerste Israëlis ion de leeftijdsgroep vanaf 40 jaar die zich voor een derde keetr tegen het COVID-19 virus liet vaccineren nadat op donderdagavond de Adviescomité voor de Corona-vaccins en de bestrijding van epidemieën had geadvisseerd een derde vaccinatie aan een ieder vanaf 40 jaar te geven die 5 maanden of langer geleden voor de tweede keer was gevaccineerd.


Vlak voordat hij zijn boostershot in het Sheba Medical Center kreeg zei Bennett:" als we erop uit gaan en de derde dosis tegen het COVID-19 virus krijgen, kunnen we een vierde afsluiting voorkomen”.


Ook zwangere vrouwen en ondrwijzend personeel van alle leeftijden wordt geadviseerd een derde vaccinatie tegen coronavirus te nemen.


Bennett zei dat hij de gezondheidsfondsen had opgedragen om honderden extra vaccinatiecomplexen in het hele land te openen om tegemoet te komen aan, wat hij hoopt, een toestroom van mensen om een ​​derde injectie te krijgen.


Bennett zei verder dat " hij blij was te horen dat veel andere landen Israëls voorbeeld volgen, want uiteindelijk is dit een wereldwijde oorlog tegen COVID, die we moeten winnen", aldus Bennett, die eraan toevoegde dat "Israël alle gegevens zal delen met andere landen".


Clalit Health Services zei dat 20.000 mensen zich al hadden geregistreerd om de prik te krijgen en deelde vrijdagochtend foto's van mensen tussen de 40 en 49 jaar in haar vaccinatie complexen.


Kupat Holim Meuhedet begon donderdagavond al met het voor een derde keer vaccineren en meldde vrijdagochtend dat er zo'n 6.000 afspraken waren gemaakt.


De andere ziekenfondsen deelden soortgelijke updates.
22 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws