israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op korte terijn ook 3e vaccinatie voor 40-plussers; IDF Homefront gaat assisteren


GOC Homefront Command Maj. Gen. Tamir Yadai en IDF Stafchef Lt. Gen. Aviv Kochavi. Foto: IDF-woordvoerderseenheid


Premier Bennett heeft donderdagmorgen met de vier ziekenfondsen in Israël gesproken en hen gevraagd voorbereidingen te treffen om op korte termijn te beginnen voor de derde vaccinatie van alle 40 of 45-plussers in het land.


"Ik schat dat we vanavond goedkeuring zullen krijgen van het team voor het omgaan met pandemieën om een ​​jongere leeftijdsgroep te vaccineren met de booster, de 3e inenting", vertelde Bennett donderdag aan HMO-functionarissen.


Ondertussen heeft het IDF Home Front Command aangekondigd dat het Israël zal helpen bij het uitbreiden van zijn vaccinatiecampagne en zal helpen bij het implementeren van het schema van de regering voor de opening van het schooljaar.


De komende dagen zullen 600 reservist-medici worden ingeschakelt om te helpen bij het toedienen van de booster-shot aan mensen vanaf 40 of 45 jaar en ouder evenals de enorme taak om de meer dan een miljoen studenten van het land te testen.


Ook heeft het Home Front Command zijn Alon Command Center heropend en staat er een eenheid klaar, die zal bestaan ​​uit zo'n 1.000 soldaten, waaronder epidemiologische onderzoekers, evenals honderden medici en verbindingsofficieren van de gemeenschap om te assisteren bij serologische testen van scholieren en studenten.


Inmiddels hebben al meer dan 716.000 60-plussers een drde vaccinatie gekregen, en staan er wachtrijen bij de vaccinatie stations van mensen die zich ook voor derde keer willen laten vaccineren.54 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws