top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op Sensor Fusion gebaseerd autonoom voertuigconcept gedemonstreerd door AVATAR Consortium


Sensorische systemen (camera's, thermische camera, LiDAR) die werden geïnstalleerd op een experimenteel voertuig van het Renault-Nissan-Mitsubishi Innovation Lab in Israël


Na drie jaar van ontwikkeling en testen heeft het AVATAR Consortium (Autonomous Vehicle Advanced Technologies for Situational Awareness) een volledige demonstratie gehouden, waarbij het zijn capaciteiten toonde voor het opbouwen van een gedetailleerd en nauwkeurig holistisch beeld voor het voordeel van besluitvorming tijdens het rijden in autonome voertuigen.


Het heeft dit bereikt door synergetische informatie van verschillende sensoren samen te voegen boven op een efficiënt ingebed systeem in combinatie met innovatieve algoritmen.


Het AVATAR Consortium is ontworpen als een georganiseerd raamwerk voor samenwerking bij het formuleren en implementeren van de periodieke R&D-plannen van de samenstellende leden. Bovendien zal de bijeenkomst van industriële partners en onderzoeksinstellingen onderzoek en ontwikkeling van generieke technologieën voor autonome voertuigen in stedelijke omgevingen vergemakkelijken.


De organisatie werkt aan het creëren van een raamwerk voor de ontwikkeling van geavanceerde en vitale generieke technologieën die vanwege commerciële voorwaarden niet levensvatbaar uit het buitenland kunnen worden gehaald; gezamenlijk toezicht houden op generieke R&D-programma's op basis van de langetermijnbelangen van haar leden; zorgen voor voortdurende technologische samenwerking tussen haar leden; en zorgen voor een gezamenlijke vertegenwoordiging van haar leden bij autoriteiten en andere entiteiten of partijen bij het uitvoeren van periodieke O&O-programma's.


Deelnemers aan het consortium – dat werd gefinancierd door de Israel Innovation Authority en de Smart Transportation Department van het Ministerie van Transport – waren zeven toonaangevende technologiebedrijven en zeven toonaangevende academische entiteiten in Israël.


De leidende technische deelnemers op het gebied van autotechnologie waren onder meer:​​Cognata , een toonaangevende wereldwijde leverancier van grootschalige voertuigsimulatie voor de ADAS- en automobielmarkten; Elbit Systems , een wereldleider in de ontwikkeling van geavanceerde autonome tools voor land-, zee- en luchtgebruik, en ontwikkelaar van complexe, computer-vision-gebaseerde systemen; VayaVision (LeddarTech Israel) dat oplossingen voor omgevingsdetectie ontwikkelt voor autonome voertuigen en geavanceerde rijondersteunende systemen; opsysdie een unieke, geavanceerde LiDAR produceert zonder bewegende delen voor de auto-industrie; ThirdEye Systems , een bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie en computervisie dat elektro-optische systemen produceert en op de markt brengt; Ceva DSP Ltd. , een beursgenoteerd Israëlisch bedrijf dat technologie levert voor signaalverwerking en AI-processors voor de automobiel-, mobiele, elektronica- en IoT-markten; en Rafael , dat geavanceerde operationele en technologische systemen ontwikkelt en produceert voor de IDF en de defensieorganisatie en een belangrijke bijdrage levert aan de veiligheid van de staat Israël.


Leden van het consortium waren ook vooraanstaande onderzoekers van de meest vooraanstaande academische instellingen in Israël: The Technion, Tel Aviv University, Bar-Ilan University, Ben Gurion University, Haifa University, Ariel University en het Weizmann Institute.


Aviv Zeevi, VP van de afdeling Technologische Infrastructuur bij de Israel Innovation Authority: “De Israel Innovation Authority zet zich sterk in om belangrijke spelers in de academische wereld en de industrie te versterken en te integreren in het ecosysteem dat zich bezighoudt met sensoren, verbinding en visualisatie van gegevens in autonome voertuigen , waardoor ze hun technologische en economische waarde kunnen maximaliseren. Dit is precies het doel van dit consortium en we wachten op het baanbrekende branche gerelateerde nieuws waarvan we zeker weten dat we het van hen zullen horen.”


De autonome rijsystemen geïnstalleerd op een testvoertuig dat in realtime in verschillende scenario's reed op een fysiek testoppervlak in de Shlomo Group Arena in Tel Aviv


Daniella Gera Margaliot, plaatsvervangend algemeen directeur, Smart Mobility Initiative : “Na drie jaar activiteit demonstreerde het AVATAR Consortium een ​​verscheidenheid aan autonome besluitvormingstechnologieën voor voertuigen. De bijzonder succesvolle samenwerking tussen zeven bedrijven en zeven toonaangevende onderzoeksinstellingen in Israël is een andere laag in de praktijk van het Ministerie van Transport om geavanceerde technologische oplossingen te promoten met het oog op het verbeteren van de veiligheid van weggebruikers en het stroomlijnen van het verkeer.”


Als onderdeel van de demonstratie werden verschillende door de deelnemende bedrijven ontwikkelde sensoren en computersystemen geïnstalleerd op één van de testauto's van het innovatielaboratorium. Na de demonstratie zal het experimentele voertuig met alle geïnstalleerde systemen worden overgebracht naar het Renault-Nissan-Mitsubishi Innovation Lab in Tel Aviv, waar enkele technologieën zullen worden getest.


Het Renault-Nissan-Mitsubishi Innovation Lab in Israël bevordert de samenwerking tussen de drie internationale autobedrijven en het Israëlische ecosysteem. De missie van het laboratorium is het identificeren en testen van Israëlische technologieën om ze te integreren in de voertuigen en toekomstige diensten van de drie bedrijven.


26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page