top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op uitnodiging van de Indiase premier Narendra Modi bezoekt premier Bennett begin april India


Premier Bennett en Indiase premier Modi. Foto Haim Zach / GPO


Premier Naftali Bennett brengt op uitnodiging van de Indiase premier Narendra Modi op zaterdag 2 april 2022 zijn eerste officiële bezoek aan India.


De leiders ontmoetten elkaar voor het eerst aan de zijlijn van de VN-klimaatconferentie (COP26) in Glasgow afgelopen oktober, waar premier Modi premier Bennett uitnodigde voor een officieel bezoek aan het land.


Dit bezoek zal de belangrijke band tussen de landen en de leiders opnieuw bevestigen en zal de 30e verjaardag markeren van het aanknopen van de betrekkingen tussen Israël en India.


Het doel van het bezoek is om de strategische alliantie tussen de landen te bevorderen en te versterken, en om de bilaterale banden uit te breiden. Daarnaast bespreken de leiders de versterking van de samenwerking op verschillende gebieden, waaronder innovatie, economie, onderzoek en ontwikkeling, landbouw en meer.


Tijdens zijn bezoek zal premier Bennett de Indiase premier Modi en andere hoge regeringsfunctionarissen ontmoeten, maar hij zal ook de Joodse gemeenschap in het land bezoeken.


Prime Minister Naftali Bennett zei: "Ik ben verheugd om mijn eerste officiële bezoek aan India te brengen op uitnodiging van mijn vriend, premier Modi, en samen zullen we het voortouw blijven nemen voor de betrekkingen van onze landen. Modi hervatte de betrekkingen tussen India en Israël, en dit is van historisch belang. De relaties tussen onze twee unieke culturen - de Indiase cultuur en de Joodse cultuur - zijn diep, en ze steunen op diepe waardering en zinvolle samenwerkingen. Er zijn veel dingen die we kunnen leren van de Indiërs, en dit is wat we proberen te doen Samen breiden we onze samenwerking uit naar andere gebieden, van innovatie en technologie, veiligheid en cyber, tot landbouw en klimaatverandering."


45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page