top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Op uitnodiging van president Biden vertrekt president Herzog vanavond naar de Verenigde Staten


President Herzog. Screenshot video


President Isaac Herzog vertrekt vanavond naar de Verenigde Staten van Amerika voor een officieel bezoek op uitnodiging van president Joseph R. Biden, Jr.

Tijdens zijn bezoek zal president Herzog president Biden ontmoeten in het Witte Huis en diplomatieke ontmoetingen houden met overheidsfunctionarissen, congresleiders en leiderschap van de Amerikaans-Joodse gemeenschap.

President Herzog zei voorafgaand aan zijn vertrek: “Ik vertrek vanavond naar de Verenigde Staten voor een officieel bezoek op uitnodiging van mijn vriend, president Joe Biden, die ik met genoegen mocht verwelkomen tijdens zijn bezoek aan Israël een paar maanden geleden. De Verenigde Staten zijn de grootste bondgenoot van Israël en ons strategisch partnerschap is zowel duurzaam als onwankelbaar.

“Tijdens mijn geplande ontmoetingen met president Biden en hoge regeringsfunctionarissen en congresleiders, ben ik van plan om belangrijke ontwikkelingen in onze regio te bespreken, van de Abraham-akkoorden tot de gasovereenkomst met Libanon, en natuurlijk tot onze wens en hoop dat meer landen zich aansluiten bij de cirkel van regionale vrede. Het belangrijkste is natuurlijk de Iraanse dreiging, die niet alleen het Midden-Oosten maar de hele wereld destabiliseert en een krachtig en eensgezind standpunt daartegen vereist.

“We zullen ook andere kwesties bespreken, waaronder de klimaatcrisis, de klimaatuitdaging – een gevaar voor de hele wereld en de mensheid – evenals de kansen voor handel en diplomatie, zakenrelaties en andere, die natuurlijk voortkomen uit het unieke Israël- Verenigde Staten partnerschap.

“Dit bezoek komt tijdens verkiezingen, zowel in Israël als in de Verenigde Staten, en het is een gelegenheid om opnieuw te bevestigen dat de krachtige vriendschap en het partnerschap tussen onze naties boven alle meningsverschillen en boven alle politieke of partijdivisies gaat.

“Bovendien zal ik, zoals bij elk diplomatiek bezoek van mij, natuurlijk de leiders van de Joodse gemeenschappen in de Verenigde Staten ontmoeten, de leiders van het Amerikaanse Jodendom, de grootste Joodse diaspora ter wereld, als onderdeel van onze inspanningen om de en de bruggen tussen Israël en het wereldjodendom versterken.”


63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page