top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opera in het Park is er weer in Tel Aviv, deze keer de opera Carmen en het is gratis


Foto Israël Opera


Voor de operaliefhebbers en iedereen die houdt van een speciale avond uit, op 18 augustus brengt de gemeente Tel Aviv-Yafo, in samenwerking met de Israëlische Opera, haar traditie van open optredens terug in het Ganei Yehoshua-park, met een speciale productie van "Carmen" van Georges Bizet, een van de meest populaire opera's aller tijden.


De enorme parkproducties die daar al meer dan 20 jaar plaatsvinden, trekken elk jaar tienduizenden mensen aan die gratis komen genieten van een opwindende culturele ervaring.


Ron Huldai, burgemeester van Tel Aviv-Yafo: "Deze zomer zal worden doorgebracht met een spectaculaire viering van felle liefde, bodemloze haat en brandende passie. Ik doel niet op de verkiezingscampagne die ons te wachten staat, maar op de enorme kleurrijke productie die "Carmen" van Bizet, dat plaatsvindt op het prachtige podium van Opera in the Park.


"Carmen" is een enorme productie met meer dan 250 deelnemers op het podium – solisten, operakoor, muzikanten, dansers, acteurs en een kinderkoor. Op dit moment wordt het enorme decor gebouwd dat op het podium in Ganei Yehoshua zal worden gebouwd. Daarnaast is de operanaaister al bezig met het voorbereiden van de honderden kleurrijke en spectaculaire kostuums voor de performers.


De opera wordt gedirigeerd door Dan Ettinger, muzikaal leider van de Israëlische Opera, geregisseerd door Gadi Shechter, die in voorgaande jaren enkele van de producties regisseerde die in het park plaatsvonden, en begeleid door het opera-orkest - het Israel Symphony Orchestra Rishon LeZion en het Israëlische operakoor.


De productie in het park zal een topontmoeting zijn van twee van Israëls grootste operasterren: Naama Goldman – die in Masada voor het eerst de rol van Carmen vertolkte en deze sindsdien met groot succes over de hele wereld vertolkt, en sopraan Ella Vasilevichky die de rol van Michaela zal vertolken.


Hieronder een voorproefje zoals Carmen op 3 augustus 2018 door de Israeli Opera werd uitgevoerd:

De opera "Carmen" is gebaseerd op een roman van Prosper Mérimée en vertelt een verhaal van liefde en passie, waarin de soldaat Don José in de verleiding kwam om Carmen, de vrije zigeunerin, te laten ontsnappen uit gevangenschap. Nadat Jose klaar is met het uitzitten van zijn gevangenisstraf, die hij kreeg vanwege het helpen van Carmen, voegt hij zich bij haar en haar mede-zigeuners en smokkelaars. Als Carmen verliefd wordt op de stierenvechter Escamio en genoeg heeft van José, wordt hij overvallen door een uitbarsting van jaloezie. Carmen blijft liever vrij en sterft zelfs dan te leven met een man van wie ze niet houdt, en Don José's jaloezie zorgt ervoor dat hij haar vermoordt.


Link voor details over het evenement op de website van de gemeente Tel Aviv-Yafo Tel Aviv Travel Guide - Event Location


Noteer het in uw agenda: Carmen in het Ganei Yehoshua Park

Donderdag 18.8.22| Poorten open – 19:00| Aanvang voorstelling – 20:30


55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page