top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Operatie "Shield and Arrow": IDF-woordvoerder zegt doelen bereikt; tegenaanvallen worden verwacht


Foto IDF-woordvoerder


Militair woordvoerder vice-admiraal Daniel Hagari zegt dat de Israel Defense Forces hun doelen hebben bereikt met de aanvallen in de Gazastrook tegen hooggeplaatste leden en wapenfabrieken en opslagplaatsen van de terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad.


“In dit stadium hebben we bereikt wat we voor onszelf hadden gesteld, we hebben bereikt wat nodig was en indien nodig zullen we de aanvallen verder verdiepen. We zijn voorbereid op elk scenario”, vertelt Hagari aan verslaggevers. "Het is een defensieve en offensieve operatie", zegt Hagari.

Hij zegt dat 40 vliegtuigen, waaronder straaljagers, de belangrijkste aanvallen binnen enkele seconden na elkaar uitvoerden, op drie verschillende locaties in de Gazastrook.


"De operatie werd uitgevoerd met professionaliteit en precisie in planning en uitvoering", zegt Hagari.


Hij zegt dat de IDF naar verwachting de komende dag enkele honderden reservisten zal oproepen, voornamelijk van de luchtmacht, het zuidelijke commando en inlichtingeneenheden.


In het licht van de situatie werd besloten om wegen en terreinen in zuid-Israël af ​​te sluiten en over te schakelen op alternatieve wegen in de gebieden nabij de omheining in de Gazastrook.


Ook is het treinverkeer ten zuiden van Ashkelon gestopt en wordt bewoners van zuid-Israël geadviseerd om dicht bij schuiplaatsen te blijven. Scholoen zullen vandaag gesloten zijn.


Het gebied waar het omgaat.
101 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page