top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Operationele oefening voor de reserveklassen in de Druzen dorpen op de Golan


Foto IDF woordvoerder


Deze week werd voor het eerst een operationele oefening gehouden voor de standby-klassen in de vier Druzendorpen op de Golanhoogvlakte.


De oefening vond plaats nabij het dorp Bokata en waarbij de standby-klassen oefenden met samenwerken tijdens een noodsituatie, vertrouwd raken met de divisie en leerden hoe ze de divisie op een efficiënte en professionele manier konden uitvoeren.


Foto IDF woordvoerder


De oefening werd geleid door de Population Manager, het orgaan dat belast was met de rekrutering en begeleiding van minderheden in de reguliere en reserve IDF.


De oprichten van de reserveklassen in de Druzendorpen op de Golanhoogvlakte kwam tot stand dankzij de medewerking van de bevolkingsmanager van Divisie 210 en de hoofden van de raden, met behulp van het ‘Fase B’-programma, dat tot doel heeft burgers op te leiden die niet ingelijfd bij de verplichte dienstplicht voor reservedienst. Er bestaat het inzicht dat wij allemaal als burgers en inwoners van de staat Israël tegenover een vijand staan ​​die geen onderscheid maakt tussen religie, ras en geslacht, en dat het onze missie is om de staat met eenheid en kracht te verdedigen.


Foto IDF woordvoerder


Hoofd van het Bevolkingsdirectoraat, kolonel Safi Abraham: “De bewoners van de Druzendorpen op de Golanhoogvlakte zijn voorbereid en klaar om de missie uit te voeren en hun nederzettingen te beschermen. De bewoners, geleid door de hoofden van de autoriteiten, begrijpen meer dan ooit de omvang van dit uur en werken samen om een ​​belangrijk en kwalitatief hoogstaand verdedigingssysteem op te bouwen in hun omgeving."


In de huidige realiteit moeten wij als volksleger de veiligheid van het land handhaven en dit is onze hoogste missie. De IDF en de Bevolkingsmanager begeleiden de standby-klassen in samenwerking met de 210e Divisie tijdens de trainings- en beschermingsfasen en staan ​​voortdurend in contact met hen.


Foto IDF woordvoerder


Luitenant-kolonel Nadav Abergil: "De huidige oorlog heeft de bereidheid van de inwoners van de Druzendorpen op de Golanhoogvlakte om te mobiliseren versneld en hun stand-byklassen maken deel uit van de 210 Divisie, zij ontvangen alle noodzakelijke ondersteuning, van training tot logistieke uitrusting. Deze verandering is aanzienlijk en essentieel en het is belangrijk om deze te behouden en te ontwikkelen."
248 weergaven1 opmerking

1 Comment


Henk Vinke
Henk Vinke
Dec 05, 2023

Ik heb de indruk, dat de Druzen loyaal zijn aan Syrië, maar blij zijn dat ze aan de goede kant van de demarcatielijn van 1973 wonen.

Like
bottom of page