top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Operationele simulatie dag tijdens de International Operational Innovation Conferentie


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Deze week vond voor het eerst in de geschiedenis de International Operational Innovation Conference plaats. De conferentie omvatte de deelname van stafchefs en commandanten van tientallen legers van over de hele wereld.


De conferentie vormde een belangrijk platform voor het versterken van de operationele samenwerking tussen de deelnemende landen, terwijl het ook een kans bood voor intra-militair leren. Ongeveer 3.000 IDF-commandanten namen deel aan de conferentie van een week en droegen de inhoud over aan hun soldaten.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De IDF-commandocursussen die aan de conferentie deelnamen, omvatten: het IDF Command and Staff College, het Tactical Command College, de IDF's Officers School (Bahad 1), de Battalion Commanders Course, de Ground Forces Squad Commanders Course, de Israeli Air Force Pilot's Course en onder andere de IDF Naval Officer's Course.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Als onderdeel van de conferentie werd een operationele simulatie dag gehouden op de "Tze'elim"-basis, met als thema krachtopbouw en innovatieve gevechtsmethoden. Gedurende de dag kregen 7 stafchefs uit Griekenland, Cyprus, Marokko, Tsjechië, de Republiek Polen en de Verenigde Staten, evenals 200 deelnemers van 24 militaire delegaties, een breed scala aan gevechtscapaciteiten en operationele processen gepresenteerd, die werden weergegeven door middel van een multidimensionale live-vuuroefening. De simulatie benadrukte ook innovatie op het moderne slagveld.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De Multidimensionale Eenheid en het 12e Bataljon van de Golani-brigade namen deel aan de live-vuuroefening samen met een gepantserde compagnie, een peloton van het gevechtsgeniekorps, troepen van het artilleriekorps, straaljagers en helikopters, RPA's, drones, robots en aanvullende hulptroepen.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Dit is de eerste keer dat vertegenwoordigers van militairen van over de hele wereld samenkomen op één basis met als doel multidimensionaal manoeuvreren, spectrum, cyber en andere onderwerpen te bespreken.

54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page