top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Operationele update door IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari 5 november, 20:15 uur


Screenshot


Volledig vertaald


Goedenavond, We zijn op de dertigste dag van deze oorlog. Ik wil de vele families toespreken die de 30e dag vieren sinds het overlijden van hun dierbaren. Wij in de IDF herinneren ons duidelijk waarvoor en waarom we vechten.


Wij omarmen degenen die hun dierbaren hebben verloren. Ik wil ook de families toespreken van degenen die zijn ontvoerd en vermist. Dertig dagen lang houdt de moordzuchtige terreurorganisatie Hamas onschuldige gijzelaars vast: baby's en ouderen, kinderen en vrouwen. Hamas houdt hen meedogenloos gegijzeld. Wij in de IDF en de ISA, en alle veiligheidsorganisaties, zijn dit niet vergeten. We leveren 24 uur per dag een enorme inspanning en verzamelen elk stukje informatie, waarbij we profiteren van elke operationele mogelijkheid. Wij zullen dit met de hoogste nationale prioriteit blijven aanpakken. We zijn deze oorlog met een groot gevoel van pijn ingegaan en we zijn toegewijd om te winnen en onze dierbaren naar huis terug te brengen.

Vandaag omsingelden IDF-troepen, geleid door Sayeret Golani [Golani Verkenningseenheid], Gaza-stad. Ze kwamen aan bij de kust en de zuidkant van Gaza-stad en omsingelden Gaza-stad. In essentie bestaat er vandaag de dag een noordelijke Gazastrook en een zuidelijke Gazastrook. We zijn op het strand aangekomen en ze versterken deze lijn. We blijven een corridor toestaan ​​zodat de inwoners van Noord-Gaza en Gaza-stad naar het zuiden kunnen trekken. Dit is een eenrichtingscorridor naar het zuiden. We blijven met kracht aanvallen en we gaan door met het uitvoeren van onze grondoperaties in het noorden van Gaza en de grotere Gaza-stad. Sinds het begin van de grondoperaties hebben we meer dan 2.500 doelen getroffen. Ook op dit uur voeren we een grote aanval uit op de terroristische infrastructuur, zowel onder als boven de grond, waarbij we terroristen doden en op zoek gaan naar hoge Hamas-commandanten. We vallen 's nachts en de hele dag met grote kracht aan, en vanavond voeren we een belangrijke operatie uit. Ik wil de honderden medische personeelsleden onder de aandacht brengen, waaronder honderden vrouwelijke artsen en paramedici, die zich op het slagveld bevinden en tijdens de strijd moedig levensreddende medische behandelingen verlenen.

Vandaag hebben we aan de internationale pers aanvullende informatie gepresenteerd, belastend bewijsmateriaal over het cynische gebruik door Hamas van humanitaire structuren en middelen, met de nadruk op ziekenhuizen. Hamas gebruikt humanitaire infrastructuur als dekmantel voor terroristische infrastructuur, waaronder humanitaire organisaties en ziekenhuizen.

We zullen doorgaan met het aan de wereld blootstellen van de moorddadige terroristische organisatie waartegen we vechten. Eén die de burgerbevolking als menselijk schild gebruikt. Desondanks zullen we elke terrorist bereiken en elimineren.

Er waren vandaag een aantal incidenten in het Noorden. De IDF viel terreurdoelen van Hezbollah in het zuiden van Libanon aan, als reactie op antitankvuur waarbij een Israëlische burger omkwam. De IDF voerde nog een aantal andere aanvallen uit op de terroristische infrastructuur, terroristische squadrons en terroristische voertuigen die terreureenheden vervoerden. De Aerial Defense Array schoot met behulp van Iron Dome een UAV neer die Hezbollah in ons luchtruim probeerde te infiltreren. Het werd onderschept op Libanees grondgebied.

De chef van de generale staf heeft vandaag het Noordelijk Commando bezocht en een situatieanalyse gemaakt met het GOC Noordelijk Commando en de divisiecommandant. Ze keurden plannen goed voor voortgezette operaties langs de noordgrens en onze inzet langs de grens, die wordt gekenmerkt door een hoge mate van paraatheid om krachtig te reageren op elke aanval die plaatsvindt tegen de staat Israël. Elke terroristische ploeg zal worden vernietigd. Elke poging om op Israël te schieten zal worden verijdeld en we zullen langs de noordgrens blijven opereren.

Op het thuisfront. Ik herhaal onze oproep om de richtlijnen van het IDF Thuisfront Commando te volgen. Het afgelopen uur zijn er in heel Israël veel luchtalarmsirenes geweest. Blijf alstublieft de richtlijnen volgen, betreed de beschermde schuilplaatsen, wacht voldoende tijd op de onderschepping en onthoud dat de geluiden van de onderschepping de bevolking niet in gevaar brengen. We zullen via de website van het Thuisfront Commando blijven informeren over onze begeleiding, samen met de gemeenten, om het leven in de schaduw van oorlog te beheren.

We hebben families geïnformeerd over 347 gesneuvelde soldaten die zijn gesneuveld in de strijd ter verdediging van Israël. We zullen tijdens deze moeilijke dagen bij de families blijven en we wensen de gewonden een volledig en snel herstel. We zullen hen ook blijven steunen en bij hen blijven totdat ze herstellen van hun verwondingen.


341 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page