top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opmerkingen Netanyahu aan het begin van de uitgebreide ontmoeting met de Amerikaanse president


Foto Avi Ohayon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en de Amerikaanse president Joe Biden houden momenteel een uitgebreide bijeenkomst in Tel Aviv die werd geopend door premier Netanyahu die het volgende tegen de Amerikaanse president zei:

“Dit zal een ander soort oorlog zijn, omdat Hamas een ander soort vijand is. Terwijl Israël het aantal burgerslachtoffers tot een minimum probeert te beperken, probeert Hamas het aantal burgerslachtoffers te maximaliseren. Hamas wil zoveel mogelijk Israëli’s doden en heeft geen enkele aandacht voor Palestijnse levens. Elke dag begaan ze een dubbele oorlogsmisdaad: ze richten zich op onze burgers terwijl ze zich achter hun burgers verschuilen, ze nestelen zich in de burgerbevolking en gebruiken ze als menselijk schild.'


Bijwonen van de uitgebreide bijeenkomst voor Israëlische zijde: minister van Defensie Yoav Gallant, minister Benny Gantz, minister van Strategische Zaken Ron Dermer, minister Gadi Eisenkot, parlementslid Aryeh Deri, directeur van de Nationale Veiligheidsraad Tzachi Hanegbi, de stafchef van de premier Tzachi Braverman, de premier Minister's Militaire Secretaris Maj.-Gen. Avi Gil en de Amerikaanse ambassadeur in de VS Mike Herzog.

Bijwonen van de uitgebreide bijeenkomst voor de VS: minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan, presidentieel plaatsvervangend assistent en coördinator van de Nationale Veiligheidsraad voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika Brett McGurk en waarnemend Amerikaans ambassadeur in Israël Stephanie Hallett.


173 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page