top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opmerkingen premier Benjamin Netanyahu bij begin van de eerste kabinetsvergadering


Foto Amos Ben Gershon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu maakte donderdagavond, bij aanvang van de eerste kabinetsvergadering van de 37e regering, de volgende opmerkingen:

"Ik ben erg ontroerd om de eerste kabinetsvergadering van de 37e regering te openen. Dit is echt een feestelijke dag.

Op weg hierheen vanaf de Knesset heb ik veel burgers ontmoet. Ze glimlachten en waren blij.

Ze waren in de eerste plaats blij dat we terugkwamen en een regering vormden, en dat we de stabiliteit herstelden, en ze zijn blij omdat ze er zeker van zijn dat we zullen samenwerken voor alle burgers van Israël.

Dit is de zesde keer dat ik een regering van Israël heb gevormd. Ik kan u vertellen dat ik aan mijn 16e jaar als premier van Israël begin.

Mijn vrienden, je kunt hier aannemen dat we er al aan gewend zijn, maar ik ben er niet aan gewend, ik ben deze keer ook opgewonden. Ik ben in de eerste plaats opgewonden vanwege het grote vertrouwen dat het volk Israël ons heeft gegeven. Ik ben opgewonden door de verantwoordelijkheid die voor ons ligt. Ik ben opgewonden omdat ik weet dat we een uitstekend team hebben, met uitstekende mensen doordrenkt met een gevoel van missie die zullen werken voor alle burgers van Israël.

We hebben vier hoofddoelen, die ik vandaag in mijn toespraak heb gedefinieerd. Ik zal ze herhalen omdat ze belangrijk zijn:

Allereerst om Iran te blokkeren. Dit is een existentiële vraag. Allereerst zullen we zorgen voor ons bestaan ​​en onze veiligheid.

Ten tweede, om de veiligheid en het bestuur binnen de staat Israël te herstellen.

Ten derde, om te gaan met de kosten van levensonderhoud en het huisvestingsprobleem.

Ten vierde, en ik geloof dat dit binnen handbereik ligt, om de cirkel van vrede drastisch uit te breiden.

Ik ben er zeker van dat we dit zullen doen omdat we een verenigde regering zijn. Ik kan je vertellen dat dit anders is: zonder peer, zonder alternatieven, zonder een van de voorgaande beperkingen. We zijn een verenigde regering die ook een uniforme visie en doel heeft.

We hebben Israël al de 'Gouden Eeuw' gebracht – de beste jaren in zijn geschiedenis.

Nu zullen we Israël naar nieuwe hoogten brengen en we zullen dat doen als een verantwoordelijke en toegewijde regering die haar termijn zal vervullen.

Ik kan nu zeggen – de ceremonie is afgelopen. Nu is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan."
200 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page