top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opmerkingen premier Bennett tijdens Covid-19 oefening "Omega"


Foto Haim Zach (GPO)


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Naftali Bennett vandaag (donderdag 11 november 2021), in het National Management Center, tijdens een evaluatie tijdens de nationale "Omega" -oefening om landelijke voorbereidingen te testen voor de uitbraak van een nieuwe, dodelijke COVID-19-variant, die sinds vanmorgen aan de gang is:


"We staan ​​aan het begin van een ongekende gebeurtenis, niet alleen op Israëlisch niveau, maar op mondiaal niveau. We houden een oorlogsoefening voor een soort van een nieuwe variant die nog niet bestaat, maar waarop we ons voorbereiden. We Israël uit de Delta-golf gehaald, zonder ook maar één dag van lockdown. Dit is niet alleen een belangrijke prestatie op zich, maar het is ook belangrijk omdat het laat zien dat het anders kan. Dat hebben we bewezen met goed management, is het mogelijk om de pandemie te verslaan.


De wereld bevindt zich nog steeds in de realiteit van een pandemie. Het coronavirus is nog niet verdwenen. Er is momenteel bijvoorbeeld een record morbiditeit in Europa. Het meest bedreigende is niet eens de huidige situatie maar wat we nog niet weten. Net zoals de Delta-stam met geweld uitbrak, zouden er andere, nog dodelijkere en meer besmettelijke stammen kunnen komen, die het vaccin zouden kunnen omzeilen.


Daarom moet de staat Israël voorbereid zijn. Hoewel het mogelijk is om af te wachten wat er zal gebeuren en er het beste van te hopen, is het goed om je voor te bereiden op elk scenario, te controleren of alle ministeries klaar zijn, dat ziekenhuizen weten hoe ze met extreme scenario's moeten omgaan en dat de wetenschappers volgen zorgvuldig elke variant die in de wereld verschijnt terwijl deze nog klein is.


We zullen vanuit onze ervaring bijdragen aan andere landen; dat doen we al en blijven we doen. We blijven ook een mondiaal centrum van kennis en inzichten, die levens over de hele wereld redden.


Het belangrijkste instrument dat we tegen het virus tot onze beschikking hebben, zijn natuurlijk de vaccins. Ons doel is dat het grootste deel van de bevolking wordt beschermd. Nu, in het licht van de goedkeuring van de FDA en van het Raadgevend Comité voor Epidemisch Beheer in Israël, en er is geen twijfel over veiligheid, is er geen reden om onze kinderen weerloos te laten. Er is geen reden waarom een ​​kind anderen zou besmetten en besmet zou moeten worden en, onder bepaalde voorwaarden, ook zou moeten omgaan met de bijwerkingen van langdurige covid, een reeks moeilijke verschijnselen, terwijl hun hele leven nog voor hen ligt. Daarom roep ik ouders op: vaccineer uw kinderen. Bescherm ze. Geef ze dezelfde beschermingslaag als jij hebt.


Bedankt en veel succes aan iedereen op de lange dag die ons te wachten staat."


De oefening wordt geleid door de directeur van het Ministerie van Defensie, Brig.-Gen. (bd.) Moshe Edri. Onder de deelnemers zijn de directeuren-generaal van het ministerie van de regering, vertegenwoordigers van de professionele instanties, de nationale projectmanager van het coronavirus, de directeur van de volksgezondheidsdienst, de voorzitter van de Knesset-grondwet, de commissie Wet en Justitie, en vertegenwoordigers van de Nationale Veiligheidsraad en de IDF (inclusief Home Front Command).112 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page