top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opmerkingen van premier Benjamin Netanyahu aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering


Foto GPO


Premier Benjamin Netanyahu maakte vandaag, zondag 27 augustus 2023, aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering de volgende opmerkingen, die ik hier integraal weergeef, en er niets aan veranderd heb of heb toegevoegd.


“Allereerst wil ik mijn beste wensen voor herstel overbrengen aan de Arabische burgers van Israël die gisteren gewond raakten bij de weerzinwekkende aanval in Kfar Kana. De regering van Israël is vastbesloten de criminele organisaties in de Arabische sector te bestrijden. Dit is een nationale plaag.

Ik wil u eraan herinneren dat er nog een extra plaag was: de criminele organisaties in de Joodse sector. Het heeft ons jaren gekost, ken je deze organisaties nog? We hebben de meeste ervan in de loop van de tijd op een vastberaden en systematische manier geëlimineerd. We hebben de meerderheid van de georganiseerde misdaad in de Joodse sector geëlimineerd. Dit is wat wij ook in de Arabische sector willen doen.

Wij geloven dat alle burgers van Israël, joden en niet-joden, joden en Arabieren, het verdienen om in veiligheid te leven en zeker niet onder het schrikbewind waar de meeste van onze Arabische burgers momenteel onder leven.

We zullen een ijzeren vuist gebruiken, inclusief het overwegen van administratieve beperkingen en detenties, om deze verschrikkelijke moorden te stoppen. Deze strijd zal niet eenvoudig zijn, maar ik ben er zeker van dat we er met onze gezamenlijke krachten in zullen slagen dit fenomeen te verslaan en het zeker zullen terugbrengen tot de dimensies die we in de Joodse sector hebben bereikt.

Ik doe een beroep op het Arabische publiek. Ik doe een beroep op de parlementsleden, gemeenteraadshoofden en opiniemakers, en zeg hen: sta samen met de regering in de gezamenlijke strijd tegen de criminele organisaties.

Ik hoorde ook de woordenstroom van de hoge Hamas-functionaris Arouri, vanuit zijn schuilplaats in Libanon. Hij weet heel goed waarom hij en zijn collega’s onderduiken.

Hamas en de andere Iraanse bondgenoten begrijpen heel goed dat we met alle middelen zullen vechten tegen hun pogingen om terrorisme tegen ons te gebruiken – in Judea en Samaria, Gaza en overal elders. Iedereen die ons pijn probeert te doen, degene die financiert en organiseert, degene die terroristen op Israël afstuurt, zal de volle prijs betalen.

Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om het Israëlische nationale team voor ritmische gymnastiek te feliciteren met het winnen van een gouden medaille en de wereldtitel in Spanje. Ik wil ze vertellen dat ze ons allemaal grote trots hebben gebracht.

Ik zou ook een beroep willen doen op de burgers van Israël: we worden geconfronteerd met golven van terrorisme, zowel intern als extern. Dit zijn geen eenvoudige tijden; het zijn uitdagende tijden. We moeten onze krachten verenigen tegen het terrorisme, tegen de misdaad in de Arabische sector, tegen de externe en interne dreigingen die voor een groot deel door Iran via zijn bondgenoten worden georganiseerd. Als we samen staan, zullen we zegevieren. Dit is mijn oproep aan alle leden van de regering, parlementsleden en alle Israëlische burgers.”

117 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page