israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opmerkingen van premier Naftali Bennett aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering


Foto GPO


Zoals te doen gebruikelijk legde premier Naftalie Bennett ook vandaag aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering een verklaring af, welke onderstaand in zijn geheel staat afgedrukt.


"Vandaag wordt de leider van onze generatie, Rabbi Kanievsky, te ruste gelegd. Zijn heengaan is een groot verlies voor het Joodse volk.


Velen hebben gesproken over zijn zelfverloochening: het eenvoudige appartement, de bescheiden en spaarzame manier van leven. Ik heb dit met eigen ogen gezien toen ik hem bezocht - het afstand doen van het materiële ten gunste van het spirituele.


De grootschalige rouw is een uniek Joods moment: de culturele helden van de Thora-wereld zijn geen materiële reuzen, het zijn reuzen van de geest. Het zijn mensen die hun leven hebben gewijd aan de Thora en mitswot, aan diepgaande studie en het behoud van traditie.


De naam van Rabbi Kanievsky zal herinnerd worden als een belangrijk onderdeel van de Thora-geschiedenis van het volk van Israël: de zoon van de Steipler en de neef van de Chazon Ish , vervolgde hij op hun pad, na de Holocaust, in het Land van Israël, het behoud van de Thora-wereld van de vernietigde gemeenschappen van Europa. Moge zijn nagedachtenis gezegend zijn.

De uitvaart is een grootschalig evenement en we moeten ervoor zorgen dat het, de hemel verhoede, niet eindigt in een grootschalige ramp. Daarom roep ik degenen die de begrafenis bijwonen op om zich niet te verdringen en niet te pushen. Het trauma van de ramp op de berg Meron is nog vers voor ons. Deze tragedie kan zich niet herhalen. Ik vraag iedereen om persoonlijke verantwoordelijkheid te tonen en – vooral – over de kinderen te waken.


De Israëlische politie en de reddingsdiensten staan ​​klaar en ik vraag dat we deze dag vreedzaam doorkomen.


Wat een andere kwestie betreft, maken we ons grote zorgen over het voornemen van de Verenigde Staten om toe te geven aan de buitensporige eis van Iran en de IRGC van de lijst van terroristische organisaties, de FTO, te verwijderen.


De IRGC is de grootste en meest moorddadige terroristische organisatie ter wereld. In tegenstelling tot ISIS of andere organisaties wordt het gesteund door een staat.


Dit is niet alleen een Israëlisch probleem. Andere landen – bondgenoten van de Verenigde Staten in de regio – worden dag in dag uit met deze organisatie geconfronteerd.


In de afgelopen jaren hebben ze raketten afgevuurd op vreedzame landen en UAV's gelanceerd op Israël en andere landen.


Zelfs nu probeert de IRGC-terroristische organisatie bepaalde Israëli's en Amerikanen over de hele wereld te vermoorden.


Helaas is er nog steeds vastberadenheid om de nucleaire deal met Iran tegen bijna elke prijs te ondertekenen - inclusief de bewering dat 's werelds grootste terroristische organisatie geen terroristische organisatie is.


Dit is een te hoge prijs.


Zelfs als deze ongelukkige beslissing wordt genomen, zal de staat Israël de IRGC blijven behandelen als een terroristische organisatie, en ertegen blijven optreden zoals wij tegen terroristische organisaties doen. Zoals gewoonlijk zal onze toekomst worden bepaald door onze daden, niet door woorden.”
76 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws