top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opmerkingen van premier Naftali Bennett aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering


Foto via GPO


Zoals gebruikelijk maakte premier Bennett ook vandaag aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering weer een aantal opmerkingen die de moeite van het lezen waard zijn. Zijn hele verklaring volgt hieronder:


"In het weekend hebben we een van onze beste mensen verloren, Israel National Counter-Terrorism (INCT) sergeant-majoor Noam Raz, moge zijn herinnering tot zegen zijn, die gewond raakte bij een begonnen operatie tegen terroristen in het Jenin gebied. Noam diende in het INCT gedurende 23 jaar, waarin hij deelnam aan vele operaties om de veiligheid van de burgers van Israël te verdedigen.


Noam hield van Israël en was een held van Israël. Nog maar een paar weken geleden redde Noam het leven van een hooggeplaatste collega die ernstig gewond was geraakt bij een botsing met terroristen in het gebied van Tul Karem.


Noam, een inwoner van de gemeenschap van Kida, laat Efrat en zes kinderen achter, evenals een duidelijke erfenis - om van ons land te houden, bij te dragen aan de staat en onze vijanden te bestrijden met compromisloze vastberadenheid.


Namens de regering van Israël en de hele natie wil ik zijn familie condoleren, moge zijn nagedachtenis tot een zegen zijn.


Vanmorgen werd de naam van een andere held vrijgegeven voor publicatie - Lt.-Kol. Mahmoud Kheir el-Din, die drieënhalf jaar geleden in de strijd sneuvelde tijdens een speciale operatie in Khan Yunis. Mahmoud, een inwoner van het Druzendorp Hurfeish, diende jarenlang in de Paratroop Brigade Reconnaissance Unit en klom op in de gelederen van de IDF-divisie voor speciale operaties. Mahmoud werd postuum onderscheiden met de eervolle vermelding van de stafchef.


Als vertegenwoordiger van de regering heb ik hem op zijn begrafenis geprezen. Twee weken geleden ontmoette ik zijn weduwe, de geweldige Nahed en zijn twee prachtige jongens. Ik ben blij dat het volk van Israël vanmorgen het voorrecht heeft gekregen om zijn naam en zijn beeld als held van Israël, luitenant-kolonel. Mahmoud Kheir el-Din te leren kennen. Het verbond van bloed, en vooral het verbond van leven, met onze Druzen broeders is sterker dan ooit. Moge zijn nagedachtenis tot een zegen zijn.


Zowel Mahmoud als Noam wijdden hun leven aan het verdedigen van de burgers van Israël. Dit is de plek om te herinneren aan het feit dat ze zijn gevallen bij begonnen operaties die bedoeld waren om het moorddadige en bloeddorstige Palestijnse terrorisme tegen te gaan.


Daarom kan de wereld niet in de war raken of – de hemel verhoede – dat een van ons zich zou vergissen.


Er is goed en slecht in dit verhaal:


Het zijn Palestijnse terroristen die 19 van onze zonen en dochters hebben vermoord met onvoorstelbare wreedheid - met bijlen, messen en scherp vuur.


Ook twintig jaar geleden vochten onze soldaten heldhaftig tegen terroristen in Jenin tijdens Operatie Defensive Shield. Toen, net als nu, hebben we laster tegen onze soldaten behandeld en ik steun de IDF-soldaten die in Jenin vochten tegen de laster die morgen zal worden besproken, en de soldaten van vandaag tegen soortgelijke laster. Onze strijdkrachten zullen vastberaden blijven optreden tegen terrorisme.


Hier zeg ik dit duidelijk: de regering van Israël legt geen beperkingen op aan de strijd tegen het terrorisme, en we zullen niet verslappen, zelfs niet in het licht van de leugenachtige propaganda die tegen Israël wordt geuit.


Het veiligheidskabinet zal later vandaag bijeenkomen voor een briefing over de belangrijke IDF 'Chariots of Fire'-oefening, en we zullen doorgaan met alle operaties die nodig zijn om de burgers van Israël veiligheid te bieden.


Juist in deze tijd is het belangrijk om een ​​ander punt te benadrukken en hiermee sluit ik af.


Vrienden, na jaren van verwaarlozing wordt Israël weer bestuurd. In het afgelopen jaar heeft de regering van Israël doorgezet en resultaten geboekt. We hebben het aantal schietincidenten in de Arabische sector met ongeveer 50% verminderd. We hebben de Israëlische economie op 8,2% groei gebracht. We hebben de werkloosheid teruggebracht tot 2,9% door veel werklozen weer aan het werk te krijgen. Weet je nog, we hebben een situatie geërfd waarin er aanzienlijke werkloosheid was en we hebben mensen weer aan het werk gezet. We hebben hun basisrespect hersteld. We hebben een record gebroken in het op de markt brengen van woningen om het enorme tekort dat de afgelopen jaren is ontstaan, terug te dringen. De gemeenschappen in het gebied grenzend aan de Gazastrook hebben de rustigste periode in jaren meegemaakt. Dit moet worden herinnerd te midden van al het lawaai, en de lijst groeit nog steeds. Israël is weer aan het werk gegaan.


We kunnen niet terugvallen op eindeloze verkiezingen en verlamming. Het afgelopen jaar is gebleken dat het mogelijk is om samen te werken, Israël serieus te besturen en goede resultaten te behalen.


Daarom verstevigen we de gelederen om de groei voort te zetten en de overheid te behouden.


Het is onze bedoeling dat de regering volgende maand, in juni, een begroting goedkeurt. We gaan intensief aan de slag met dit onderwerp. Ik verwacht, en ben er zeker van, dat alle ministers zullen meedoen."

121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page