top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opmerkingen van premier Netanyahu aan begin van bijeenkomst van de Subcommissie ter Bevordering van de strijd tegen misdaad in de Arabische sector in IsraëlPremier Netanyahu, vandaag (dinsdag 19 maart 2024), aan het begin van een bijeenkomst van de subcommissie voor het bevorderen van de strijd tegen de misdaad in de Arabische sector in Israël [vertaald uit het Hebreeuws]:

 

“We zijn allemaal blij met het feit dat de Arabische sector in Israël solidariteit toont met onze strijd tegen Hamas. Er moet echter gezegd worden dat de criminele organisaties zich blijven versterken en nu wapens gebruiken die dodelijker zijn dan in het verleden, zoals claymores en LAW-raketten. Daarom moet de strijd tegen de criminele organisaties worden opgevoerd.

 

Daartoe zullen we vandaag drie stappen indienen: De eerste stap is wetgeving tegen dodelijk oorlogsmaterieel. Een tweede stap is het wekelijks bijeenroepen van het 'eliteteam' voor een voortdurende strijd tegen het terrorisme, ook tijdens de oorlog. Een derde stap, die zal worden gecoördineerd door Roi Kahlon, is het opzetten van een extra werkteam voor een gerichte oorlog tegen de misdaad. Dit zijn de drie stappen.

 

We zullen zeker ook andere onderwerpen bespreken, maar we kunnen de oorlog tegen de criminele organisaties niet verwaarlozen, zelfs niet tijdens de grote oorlogsinspanningen die we op alle fronten leveren."

 

De bijeenkomst werd eveneens bijgewoond door de minister van Justitie, de minister van Nationale Veiligheid, de minister van Binnenlandse Zaken, de minister van Sociale Gelijkheid, de minister van Diasporazaken, de stafchef van de premier, de directeur-generaal van het kabinet van de premier en de directeur van de Nationale Veiligheidsraad. Raad, de Israëlische politie-inspecteur-generaal, de kabinetssecretaris, de militaire secretaris van de premier, het hoofd van de staf voor de aanpak van de misdaad in de Arabische sector, de procureur-generaal, de directeur van de Nationale Economische Raad, de directeur-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de directeur-generaal van het Ministerie van Financiën, de directeur van de Belastingdienst en vertegenwoordigers van de ISA.

342 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page