top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opmerkingen van premier Yair Lapid aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering


Foto GPO


Hieronder volgen de opmerkingen van premier Yair Lapid aan het begin van de eerste wekelijkse kabinetsvergadering, van zondag 3 juli 2022, onder zijn leiding:


"Ons doel - dat van deze hele tafel - in de komende maanden zal zijn om de regering te besturen alsof er geen verkiezingen worden gehouden. De burgers van Israël hebben recht op een regering die constant functioneert. Dit verwacht ik van mijn collega-ministers.


De onderwijscrisis kan niet wachten. Budgetten voor ziekenhuizen kunnen niet worden uitgesteld. De Iraniërs, Hamas en Hezbollah zullen niet wachten. We moeten in elke arena volhardend tegen hen optreden en dit is precies wat we doen.


Hezbollah gaat door op het pad van terrorisme en schaadt het vermogen van Libanon om overeenstemming te bereiken over een zeegrens. Israël zal zichzelf, zijn burgers en zijn bezittingen blijven verdedigen.


Deze regering zal zich blijven inzetten voor het welzijn van de burgers, zoals ze dat het afgelopen jaar heeft gedaan. We zullen beslissingen nemen, we zullen actie ondernemen en we zullen doorgaan met het vergroten van de economische, diplomatieke en veiligheidskracht van Israël."91 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page