israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw 6 terreurverdachten gearresteerd; Palestijn, 16, gedood tijdens gevecht bij Josephs Tomb


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Opnieuw voerden IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterreur activiteiten uit om gezochte terroristische verdachten in Judea en Samaria te arresteren, deze keer in Qalqilya en de steden Husan en Bayt Kahil.


Tijdens de activiteit in de stad Bayt Kahil werd een terreurverdachte aangehouden. De soldaten namen ook tienduizenden Shekels die hij in bezit had in beslag die hij vermoedelijk in zijn bezit had om te worden bestemd voor terroristische activiteiten. IDF-soldaten hebben ook drie verdachten aangehouden in de stad Qalqilya.


In totaal zijn zes personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. De verdachten en de in beslag genomen terreurfondsen zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.


Bovendien veroorzaakten honderden Palestijnen een gewelddadige rel terwijl veiligheidstroepen gelovigen naar het graf van Jozef in de stad Nablus escorteerden. Palestijnse relschoppers gooiden stenen en molotovcocktails naar de troepen en er werden schoten gehoord in het gebied. De soldaten reageerden met scherp op een verdachte die een molotovcocktail aan het slingeren was.

Palestijnse functionarissen zeiden dat deze 16-jarige Palestijn om het leven kwam, volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid raakte Ghaith Yamin gewond door een schot in het hoofd en stierf in een ziekenhuis.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.
62 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws