israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Opnieuw daling dagelijkse virus besmettingen


Ter illustratie. Rambam ziekenhuis Haifa. Screenshot YouTube


De een aantal dagen gelden ingezette daling van het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen in Israël blijkt zich voort te zetten. Daarnaast valt de stijging van het aantal ernstige patiënten in de ziekenhuizen mee.


Uit de donderdagochtend bekendgemaakte Covidcijfers, door het ministerie van Volksgezondheid, blijkt dat er op woensdag 201.246 mensen op Covid werden getest waarvan 58.422 met het virus besmet bleken, een positiviteits percentage van 29%.


Er zijn nu 473.417 actieve viruspatiënten in het land, ruim 48.000 dan op dinsdag waarvan het overgrote deel lichte tot milde klachten heeft en velen zelfs helemaal geen klachten hebben, mar in quarantaine zijn doordat ze wel het virus bij zich dragen.


Het aantal ernstig zieke viruspatiënten in de ziekenhuizen is licht gestegen en staat nu op 1.096 van wie er 258 aan de beademing zijn aangesloten.


Er zijn in totaal 9.013 mensen aan Covid overleden, 87 meer dan de dag ervoor voornamelijk doordat de achterstand wordt weggewerkt die er was opgetreden in verwerking van de cijfers.


Israël markeerde 3 miljoen besmettingen sinds Covid-19 voor het eerst in het land werd vastgesteld waarvan ruim 1 miljoen alleen al in de maand januari dit jaar werden geregistreerd, een teken hoe besmettelijk de Omikron variant is.


Een goed teken is dat het R-cijfer blijft dalen en nu op R-0,9 staat.


Inmiddels zijn in Israël 6.691.819 mensen die een eerste vaccinatie hebben gehad, 6.096.034 die tweemaal zijn gevaccineerd, 4.443.630 die driekeer zijn gevaccineerd en 647.831 mensen die voor een vierde keer zijn gevaccineerd, voornamelijk zestig-plussers.


In onderstaande grafiek zijn de verschillen duidelijk te zien tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde virus patiënten, waarbij lichtblauw = niet gevaccineerd; groen = gedeeltelijk gevaccineerd; donkerblauw = volledig gevaccineerd (3x):84 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws