top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw lichte stijging Covid besmettingen; vaccinatiecampagne gaat van start


Foto via Wix


Opnieuw is er in de afgelopen 24 uur een lichte stijging van het aantal Covid besmettingen geconstateerd. Tegelijkertijd maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat komende donderdag zal worden gestart met de vijfde vaccinatieronde.


In de afgelopen 24 uur zijn 11.200 mensen op Covid-19 getest, waarna bleek dat 1.325 van hen met het virus besmet bleken te zijn. Een percentage van 11,83%, iets hoger dan de dag ervoor.


Her R-cijfer is gedaald van R-1,13 naar R-1,09.


In totaal zijn er in Israël 8.376 mensen die met het Covid virus zijn besmet, waarvan er 88 ernstig ziek in de ziekenhuizen zijn opgenomen, met 33 van hen in kritieke toestand waarvan 31 zijn aangesloten aan beademingsapparatuur.


Het dodental als gevolg van Covid staat op 11.681.


Vandaag, dinsdag, maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat vanaf komende donderdag zal worden gestart met de vijfde vaccinatieronde.


Prioriteit eerst zal worden gegeven aan mensen van 65 jaar of ouder, en anderen in risicogroepen - waaronder zwangere vrouwen, gezondheidswerkers en leraren.


Daarna is het de beurt aan de rest van de bevolking. Iedereen ouder dan 12 jaar en minimaal drie maanden na een eerdere injectie of COVID-ziekte komt in aanmerking.


Volgens Channel 12 heeft Israël Pfizer-vaccins ontvangen die zijn aangepast aan alle Omicron-varianten.


Aangezien het ministerie van Volksgezondheid in het land de afgelopen dagen een matige toename van het aantal bevestigde gevallen van coronavirus registreerde, adviseerde het Israëli's om maskers te dragen in besloten ruimtes en thuistests uit te voeren voorafgaand aan de komende Joodse Hoge Feestdagen.45 weergaven1 opmerking

1件のコメント


GERT reininga
2022年9月20日

Sterkte

いいね!
bottom of page