top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw rellen in Al-aqsa moskee; 9 raketten uit Gaza afgevuurd


Screenshot YouTube


Opnieuw waren er rellen in de Al-aqsa moskee waar gemaskerde jongeren zich hadden verschanst en vuurwerk afvuurden, terwijl sinds woensdagavond in totaal 9 raketten vanuit Gaza zijn afgevuurd.


Nadat er woensdagavond twee raketten vanuit Gaza waren afgevuurd, waarvan er 1 in Gaza terechtkwam en de ander in open gebied aan de Israëlische kant van de grens viel, braken er nieuwe rellen uit in de Al-aqsa moskee, waar opnieuw gemaskerde jongeren zich hadden verschanst en met vuurwerk gooiden.


Op beelden was te zien hoe de politie in oproeruitrusting probeerde het terrein binnen te dringen, terwijl de aanwezigen van binnenuit voorwerpen naar hen gooiden.

“Tientallen jongeren die de wet overtraden, sommigen gemaskerd, brachten vuurwerk en stenen de moskee binnen met als doel de openbare orde in het gebied te verstoren en ontheiligden de moskee”, aldus de politie in een verklaring.


De politie zei dat de Palestijnen de deuren naar de moskee hadden gesloten en aanbidders ervan weerhielden te vertrekken, om zichzelf binnen te barricaderen.


Rond dezelfde tijd waren er berichten over rellen bij het grenshek van Gaza, waarbij Palestijnen autobanden in brand staken en geïmproviseerde explosies in de richting van de grens gooiden.

Tijdens een mars ter ondersteuning van Al-Aqsa braken woensdagavond ook botsingen uit in de stad Umm al-Fahm, met een Arabische meerderheid, in het noorden van Israël.


Op beelden van de scène was te zien hoe relschoppers banden in brand staken in de straten van de stad.


De politie zei later dat vijf minderjarigen werden gearresteerd op verdenking van het gooien van stenen naar agenten.

Donderdagochtend vroeg werden nog eens 7 raketten vanuit Gaza afgevuurd, waarvan er 2 in zee terechtkwamen en 5 in open terrein aan de Israëlische kant van de grens.

317 weergaven1 opmerking

1 opmerking


R Thomasson
R Thomasson
06 apr. 2023

Goede reden om 9 bommen van 500 kg. op de Gaza strook te gooien. In Nederland (vooral in Limburg) wordt de slagzin "Boter bij de Vis gebruikt". Deze slagzin is hier zeer toepasselijk. Zeker als de "Boter" wordt niet geserveerd op een vis die er uitziet als kale lege duinen, waar niets op staat en er niemand woont. Deze verspilling van materiaal lijkt dan meer op een vuurwerk show op het strand van Scheveningen. Daar staan de toeschouwers aan de kade. In Gaza staan ze met een kopje koffie op balkon, en vinden het prachtig.

Like
bottom of page