top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opnieuw verhoging aantal werkvergunningen voor Palestijnen uit Gaza


Palestijnen verdringen zich aan de Gaza kant van de grensdoorgang naar Israël. Screenshot YouTube


Nadat de Israëlische regering op woensdag bekend had gemaakt het aantal werkvergunningen voor Palestijnen uit de Westbank om in Israël te werken, te verhogen met 20.000 naar 120.000, heeft de regering vandaag bekendgemaakt dat er 2.000 extra werkvergunningen voor Palestijnen uit Gaza worden verstrekt, waardoor dit nu uitkomt op 14.000.


Dit is een verviervoudiging van het aantal op eind december en maakt deel uit van het 'veiligheidsstabiliteit' beleid, rust aan de grens wordt beloond met meer werkvergunningen.


Het ministerie van Defensie heeft een voorlopig plan ondertekend om het aantal Gaza-vergunningen te verhogen tot 20.000, een dramatische en ongekende toename, meldt The Times of Israel.


Defensiefunctionarissen zeggen dat het toestaan ​​van meer Gazanen om in Israël te werken de broodnodige inkomsten in de verarmde kustenclave zal pompen en tegelijkertijd de stabiliteit zal bevorderen.


“Alle civiele stappen in de richting van Gaza zijn afhankelijk van blijvende stabiliteit van de veiligheid in de loop van de tijd. Of ze al dan niet moeten worden uitgebreid, zal dienovereenkomstig worden bepaald', zei COGAT in een verklaring.
80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page