top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Opperbevelhebber IDF bezoekt Gaza-divisie terwijl de spanningen hoog blijven


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Terwijl de spanningen in het zuiden van Israël hoog blijven, zal IDF Stafchef Lt.-Gen. Aviv Kohavi donderdagochtend door de Gaza-divisie toeren en offensieve plannen goedkeuren mocht het geweld met de Gazastrook escaleren.


Verkeersbeperkingen in het zuiden van Israël blijven voor de derde dag op rij van kracht vanwege zorgen over een aanval door de Palestijnse Islamitische Jihad nadat Israëlische veiligheidstroepen eerder deze week een hoge leider van de groep, Bassem Saadi op de Westelijke Jordaanoever hadden gearresteerd.


Woensdag riep de IDF 100 reservisten op en drie extra compagnieën dienstplichtigen om de Gaza-divisie te versterken om te helpen bij het beveiligen van het gebied en om burgers weg te houden uit gebieden die het doelwit zouden kunnen zijn van de Palestijnse Islamic Jihad (PIJ), die in het verleden anti-tank geleide raketten heeft afgevuurd op Israëlische voertuigen - zowel civiele als leger.


Het leger is ook alert op elk raketvuur en heeft zijn Iron Dome raketafweersysteem op scherp gezet om eventuele projectielen te onderscheppen, meldt The Jerusalem Post.


Zowel Qatar als Egypte proberen te bemiddelen met Hamas en PIJ om de situatie te de-escaleren, en werkt volgens Army Radio Hamas aan het voorkomen van aanvallen door PIJ, onder meer door druk uit te oefenen op de groep en cellen te lokaliseren die van plan zijn ATGM's af te vuren op Israëlische doelen.73 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page