top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Oprichter van e-commercegigant Alibaba sluit zich aan bij de universiteit van Tel Aviv


Jack Ma. Screenshot YouTube


Jack Ma, oprichter van e-commercegigant Alibaba en een van de rijkste mensen van China, aanvaardt een gasthoogleraarschap aan de Universiteit van Tel Aviv (TAU) om de onderzoeksinspanningen van de universiteit op het gebied van duurzame landbouw en voeding te ondersteunen.


Ma is een zakenmagnaat, investeerder en filantroop. Hij is een van de rijkste mensen van China, met een nettowaarde van $ 23,6 miljard. Hij richtte in 1999 Alibaba op, dat sindsdien een van 's werelds grootste e-commercebedrijven is geworden.


De universiteit zei dat Ma zal bijdragen aan haar onderzoeksinspanningen op het gebied van duurzame landbouw en voedsel.


TAU-president Ariel Porat zei tege ISRAEL21c dat de benoeming "een bewijs is van het belang van samenwerking tussen de academische wereld en de industrie, en we kijken ernaar uit om te leren van Ma's inzichten en ervaring."


Sinds hij vijf jaar geleden een eredoctoraat van de universiteit ontving, heeft de zakenmagnaat Israël verschillende keren bezocht.


'Ik kreeg te horen dat het hier niet veilig was, dat er overal bommen en geweren lagen. Maar toen ik aankwam, zag ik dat deze plek zo vredig was. Ik denk dat je niet over Israël moet lezen, je moet hier komen, Israël voelen, Israël aanraken', zei hij in 2018 tegen ISRAEL21c.


Ma is onlangs ook toegetreden tot de Universiteit van Tokio als gastprofessor. De miljardair is de afgelopen jaren uit de gratie geraakt bij de Chinese autoriteiten nadat hij kritiek had geuit op de Chinese banken en het financiële systeem omdat ze vijandig stonden tegenover kleine bedrijven en hardhandig optreden tegen de technologie-industrie.


141 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page