israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Optimisme in de toeristische sector: 107 aanvragen voor nieuwe hotels


Het Israëlische Ministerie van Toerisme blijft de lokale toeristenindustrie helpen om het accommodatieaanbod te vergroten en om de prijzen te verlagen. De Investeringsadministratie van het Ministerie van Toerisme heeft onlangs 107 aanvragen ontvangen van ondernemers die subsidies zochten voor het bouwen en uitbreiden van hotels.

Investeerders, die optimistisch zijn over het herstel van de inkomende toeristenindustrie in Israël, proberen bestaande gebouwen te vestigen en om te bouwen tot hotels en bestaande gebouwen uit te breiden of ze te herstellen naar hun oorspronkelijke doel.


Er zijn 70 aanvragen ingediend in het bouwvergunningstraject, 22 aanvragen in het kader van een traject om gebouwen in hotels te veranderen en bestaande gebouwen om te bouwen tot hotels en in het uitvoeringstraject zijn 15 aanvragen ingediend door bedrijven die in het bezit zijn van een bouwvergunning. Het subsidiebudget van dit jaar bedraagt ​​NIS 165 miljoen (€ 46,1 miljoen). De richtlijnen van de Beleggingsadministratie voor 2022 zijn afgelopen april gepubliceerd en de deadline voor het indienen van aanvragen was medio mei 2022.

De Israëlische minister van Toerisme Yoel Razvozov: “Er is veel optimisme en interesse in de toeristenindustrie. Dit jaar hebben we het record gebroken voor het aantal subsidieaanvragen voor het openen van nieuwe hotels in Israël, met meer dan honderd ingediende aanvragen. Het Israëlische Ministerie van Toerisme blijft enorme inspanningen leveren om het inkomend toerisme naar Israël te vergroten en de tijd die nodig is om hotels te bouwen te verkorten. Dit zal miljarden sikkels in de staatskas injecteren.”

Zoals bekend heeft de coronacrisis de opwaartse groeitrend van het inkomend toerisme onderbroken, wat in 2019 culmineerde in recordcijfers van ruim 4,5 miljoen toeristen. Tijdens de crisis richtte het ministerie van Toerisme zich op het behoud en de verzorging van de toeristische infrastructuur en bleef het ondernemers bijstaan. Dit ter voorbereiding op de terugkeer van de groei. Volgens het ministerie van Toerisme bedroeg de jaarlijkse bijdrage van de toeristische sector aan de economie (vóór de pandemie) ongeveer NIS 40 miljard (€ 11,2 miljard)

Het ministerie werkt aan het herstel van inkomend toerisme naar Israël en aan het herstel van de industrie na de crisis. Ondanks de effecten van de pandemie is er vooruitgang geboekt bij zowel het plannen van nieuwe hotelprojecten als bij bouwprojecten die gepland waren vóór het uitbreken van de pandemie. Het ministerie blijft werken aan het realiseren van het potentieel dat inherent is aan hotelinvesteringen, om het aantal toeristen te vergroten en als gevolg daarvan de inkomsten uit toerisme voor de economie te vergroten.

19 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws